fbpx
Сьогодні
11:37 13 Кві 2024

Глава МВС: на руках українців може бути до 5 млн одиниць зброї

Станом на сьогодні на руках українців може бути від одного до п'яти мільйонів одиниць різної зброї: майже вся вона — облікована.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, передає "Укрінформ".

"Ми сьогодні говорили, скільки зброї на руках (може бути – ред.) у наших громадян. Від мільйона до 5. Але мільйон – це теж багато. А скільки гранат на руках у наших громадян? Теж багато", – зазначив він.

Як наголосив Клименко, потрібно зробити все, аби ця зброя та боєприпаси потрапили на склади, щоб не наражати на небезпеку громадян.

"Але ми свідомо розуміємо, що вона має бути на руках у громадян, бо йде війна. Два тижні тому у першому читанні прийняли закон, яким визначається, що ми будемо робити з трофейною зброєю.

Після того, як у другому читанні цей закон буде проголосований, кожен громадянин, який має цю зброю, він має принести її до поліції й зареєструвати", — поінформував міністр.

Після реєстрації, за словами очільника МВС, цю зброю разом з боєприпасами можна буде залишити при собі до завершення воєнного стану.

А після його завершення кожен громадянин має принести цю зброю до органів поліції й:

  • або її здати,
  • або вихолостити,
  • або переробити у дозволений вид зброї.

Наразі мова йде про культуру використання зброї, що є на руках в українських громадян.

"Як тільки ми цю культуру зможемо виховати у людей, тоді ми зможемо говорити про те, що ми можемо зробити наступний крок щодо володіння зброєю.

Водночас не треба забувати про велику кількість ментальних розладів у цих людей, які прийдуть з фронту і ми будемо відповідати, МВС у першу чергу, за цю роботу", — додав Клименко.

Нагадаємо, що майже 59% українців віддали свій голос за дозвіл на зброю для особистого захисту.

Окрім того, Міністерство внутрішніх справ до кінця жовтня минулого року планувало запустити Єдиний реєстр зброї шляхом внесення відповідних змін до відомчих підзаконних нормативних актів.

Заступник міністра внутрішніх справ Бондаренко додав, що функціонал Реєстру передбачає створення електронного кабінету власника зброї.

Користуючись послугами кабінету, особа може:

  • подавати заявку на придбання та зберігання зброї,
  • зміну місця зберігання,
  • проводити актуалізацію даних,
  • здійснювати інші обов'язкові процедури.
Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: