fbpx
Сьогодні
18:33 12 Кві 2024

Тисячі військових спрямували до бойових частин: Генштаб знайшов можливості для почергової ротації бригад ЗСУ

Фото: Генштаб

В Збройних силах України (ЗСУ) знайшли можливість для почергової ротації бригад, які з початку повномасштабного вторгнення виконували завдання в районах бойових дій.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

"Попри те, що російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, знайдені можливості для почергової відправки бригад на відпочинок. Водночас вживається комплекс заходів з метою посилення бригад, які продовжують виконувати бойові завдання на фронті", – пише Генштаб.

Відповідне рішення вдалось ухвалити після перегляду чисельності певних підрозділів, які не приймали участі у бойових діях. Вивільнені військові були спрямовані до бойових частин.

Зазначається, що процес триватиме й надалі.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наголошував, що попри складну ситуацію на всій лінії фронту вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

За його словами, це дозволить стабілізувати ситуацію і позитивно вплине на морально-психологічний стан українських оборонців.

Варто зазначити, напередодні речник Міноборони говорив, що на розробку окремого законопроєкту про ротацію та демобілізацію влада планує витратити до 8 місяців.

Мобілізація в Україні

Мобілізацію в Україні було оголошено після масштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. Тоді ж було запроваджено і воєнний стан. І мобілізацію, і військовий стан вже продовжували кілька разів, останнім часом на 90 днів, до 13 травня 2024 року.

Вчора, 11 квітня, Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №10449, який урегульовує процедуру мобілізації. Народні депутати врахували понад 30 правок Комітету з нацбезпеки, а також остаточно виключили з документу демобілізацію військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: