fbpx
Сьогодні
12:59 11 Кві 2024

У Миколаєві пролунав вибух: є влучання, 2 особи загинуло, 4 постраждало

Фото ілюстративне

У Миколаєві пролунав вибух. На території регіону оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку. Попередньо внаслідок влучання загинули двоє людей, четверо постраждали.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на "Суспільне".

Про вибух кореспонденти "Суспільного" повідомили о 12:01, вже через хвилину, о 12:02, на території Миколаївської та Херсонської областей оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку.

Фото: карта повітряних тривог станом на 12:11

Спочатку офіційні особи та військове командування України жодним чином не коментували дану ситуацію.

Згодом це підтвердив у Телеграмі міський голова Олександр Сєнкевич.

"Вибух у Миколаєві. Зʼясовуємо. Надам інформацію згодом", – написав мер.

Своєю чергою начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що у місті внаслідок влучання, за попередньою інформацією:

  • 2 особи загинули,
  • 4 постраждало.

А минулої ночі у Миколаївському районі під час бойової роботи сил протиповітряної оборони, уламки збитих БпЛА типу Shahed-131/136 впали на відкритій території.

Масована повітряна атака по Україні

Раніше увечері 10 квітня російські окупанти запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". У Силах оборони півдня України заявили про роботу сил та засобів протиповітряної оборони по цілях противника.

Крім того, близько 01:18 у командування Повітряних сил заявили про фіксацію руху ворожої ракети у напрямку Одеси. А також – про загрозу застосування ворогом балістики на сході країни.

Пізніше стало відомо про виліт 9-х бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ). Вони ближче до четвертої години здійснили маневр в районі пускових рубежів. Військові зазначили, що ймовірні пуски крилатих ракет. Згодом була оголошена тривога по всій Україні.

Вибухи лунали, зокрема, у Харкові та Львові, під атакою також були об'єкти енергетики:

  • У Львівській та Івано-Франківській областях працювали сили та засоби ППО через ракетні атаки. Зокрема, по Львову ворог запускав ракети "Канджал".
  • В Миколаївській області уламки збитих "Шахедів" впали на відкритій території, даних про руйнування та постраждалих немає.
  • В Одеській області уламки збитих дронів-камікадзе спричинили займання на території енергооб'єкта – була пожежа, яку вже ліквідували.
  • По Київській області, були удари "Шахедами" та ракетами, під час повітряної тривоги був атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повністю зруйнована Трипільська ТЕС.
  • У Харкові та області лунали вибухи через ракетні удари окупантів. Місцева влада уточнила, що по місту та регіону загалом загарбники завдали щонайменше десять ударів.

Загалом вночі та вранці 11 квітня Протиповітряна оборона знищила 57 повітряних цілей: 39 ударних безпілотників й 18 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: