fbpx
Сьогодні
09:49 11 Кві 2024

Сили ППО вночі та вранці знищили 39 "Шахедів" та 18 ракет

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Уночі та вранці 11 квітня Протиповітряна оборона знищила 57 повітряних цілей: 39 ударних безпілотників й 18 ракет.

Про це Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.пише Рубрика.

"У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина", – повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:

  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська область Російської Федерації);
  • 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область РФ);
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області).

Також було запущено 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської області та 40 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 (із районів Приморсько-Ахтарськ РФ, Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу ворога було залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:

  • 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Фото: Фейсбук / Командування Повітряних Сил ЗСУ

Масована повітряна атака по Україні

Раніше повідомлялося, що у вечері 10 квітня російські окупанти запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". Повітряна тривога оголошена у кількох областях. Також у Силах оборони півдня України заявили про роботу сил та засобів протиповітряної оборони по цілях противника.

Крім того, близько 01:18 у командування Повітряних сил заявили про фіксацію руху ворожої ракети у напрямку Одеси. А також – про загрозу застосування ворогом балістики на сході країни.

Пізніше стало відомо про виліт 9-х бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ). Вони ближче до четвертої години здійснили маневр в районі пускових рубежів. Військові зазначили, що ймовірні пуски крилатих ракет. Згодом була оголошена тривога по всій Україні.

Вибухи лунали, зокрема, у Харкові та Львові, під атакою також були об'єкти енергетики:

  • У Львівській та Івано-Франківській областях працювали сили та засоби ППО через ракетні атаки. Зокрема, по Львову ворог запускав ракети "Канджал".
  • В Миколаївській області уламки збитих "Шахедів" впали на відкритій території, даних про руйнування та постраждалих немає.
  • В Одеській області уламки збитих дронів-камікадзе спричинили займання на території енергооб'єкта – була пожежа, яку вже ліквідували.
  • По Київській області, були удари "Шахедами" та ракетами, під час повітряної тривоги був атаковано об'єкт критичної інфраструктури.
  • У Харкові та області лунали вибухи через ракетні удари окупантів. Місцева влада уточнила, що по місту та регіону загалом загарбники завдали щонайменше десять ударів.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: