Підсилить захисників: ЗСУ передадуть на фронт партію турелей “Шабля”

Міністерство цифрової трансформації передасть на фронт роботизовані платформи "Шабля", які технічно підсилять українських військових

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Продовжуємо розвивати інновації й технологічно підсилювати військових. Зараз у фокусі – роботизовані платформи й РЕБ. Генштаб розподілить та передасть "Шаблі" на найгарячіші ділянки фронту. У партії – три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км", – зазначив очільник відомства.

Фото: Телеграм / FEDOROV

Федоров додав, що військові активно користуються "Шаблею".

Роботизована турель вже воює у складі батальйону Вовки Да Вінчі, 3 та 5 ОШБр, 110 ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окремої аеромобільної бригади.

Зі слів Федорова, окупанти називають модуль "Шабля" – "косою смерті".

Фото: Телеграм / FEDOROV

"Оборонні інновації – наше майбутнє, нам потрібно і далі розвиватись по цьому треку, інвестувати в них усі ресурси. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога", – наголосив міністр.

Що собою представляє турель "Шабля"

Однією з перших українських роботизованих розробок, яка використовувалася у війні з рф, називають автоматичну турель "Шабля". 

"Шабля" – це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластеру Brave1, яка являє собою автоматизований дистанційно-керований вогневий комплекс, призначений для стаціонарної установки на нерухомі об'єкти або спецтранспорт.

Як повідомили в Міноборони, бойовий модуль застосовують для ведення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога.

Додамо, що у серпні 2023-го цей перший дистанційно-керований бойовий модуль "Шабля" Міністерство оборони допустило до експлуатації. А показували відео роботи цієї роботизованої турелі військові ЗСУ ще минулої весни.

Україна на державному рівні вперше законтрактувала дистанційно-керовані бойові модулі "Шабля" вітчизняного виробництва. Сили оборони вже використовують ці роботизовані турелі на фронті.

Нагадаємо, що починаючи з квітня 2023 року учасники-винахідники кластера оборонних технологій Brave1 отримали на свої розробки $3 млн грантів.

Свіжі дописи

  • Новини

Продовження надання допомоги Україні підтримують більшість громадян країн НАТО, – дослідження

Більшість громадян країн НАТО переконані у тому, що членство в Альянсі зміцнює безпеку їх країни,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Українські захисники щемливо підтримали маленьку дівчинку, яка боїться тривоги

Воїни Збройних сил України зворушливо підтримали маленьку дівчинку, яка боялася повітряної тривоги. Про це повідомляє… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Шість громад отримали мобільні ЦНАПи від європейських партнерів: як працює це рішення

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі обстріляли Херсонщину: є загиблі

У ніч проти 6 липня російські загарбники обстріляли з артилерії Бериславський район Херсонської області. Під… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Кабмін визначив випадки, коли лікарні можуть надавати платні послуги: що відомо

Уряд визначив перелік випадків, в яких державні та комунальні заклади охорони здоров’я зможуть надавати медичні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

В Україні наступного року запрацює Єдиний туристичний реєстр: у чому рішення

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що уряд затвердив Порядок… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.