fbpx
Сьогодні
18:55 11 Кві 2024

Кремль збільшив фінансування внутрішньої пропаганди щодо війни в Україні, - ГУР

Фото: З відкритих джерел

Російська влада збільшила фінансування внутрішньої пропаганди до 58 мільярдів рублів (близько 500 мільйонів доларів) на рік.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони, пише Рубрика.

Як повідомляють у відомстві, за даними розвідки, упродовж 2023 року російська федерація витратила ці кошти на створення пропаганди "некомерційними організаціями".

Мова йде про формально не пов'язані з державою структури, які позиціюють себе як автономні. А втім, як зазначили в ГУР, насправді вони на замовлення кремля виробляють "патріотичний контент" для поширення в інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо.

Ці кошти вказані організації зобов'язувалися витратити на внутрішню пропаганду з метою:

  • формування лояльної до режиму путіна громадської думки;
  • виправдання агресії рф проти України;
  • впливу на свідомість військовослужбовців рф шляхом глорифікації їхньої участі у війні.

"Збільшення витрат на приховану пропаганду для внутрішньої аудиторії може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище на росії", — припускають у ГУР.

Як писала Рубрика, з розважальної платформи для конкретної аудиторії Тікток перетворився у популярну соцмережу для всіх вікових категорій. В Україні станом на 2023 рік у застосунку зареєструвалося понад 12 млн повнолітніх користувачів.

З припливом популярності соцмережі стало очевидно, що російська пропаганда опановуватиме і цей майданчик для поширення дезінформації. У 2023 році команда Тікток виявила близько 12000 фейкових акаунтів, що поширювали російську пропаганду в країнах Європи, Україні та росії локальними мовами.

Найчастіше в пропагандистських відео автори намагаються всіляко дискредитувати Україну, Збройні Сили та представників влади, щоб деморалізувати українців та посіяти "зраду". Однак антизахідна пропаганда теж присутня і направлена вона на те, щоб вкотре вкорінити образ всемогутньої росії.

Як цьому протидіяти читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як російська пропаганда шириться у Тіктоці та чому не варто довіряти всьому, що ми бачимо".

Також Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації побудує систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: