fbpx
Сьогодні
16:10 10 Кві 2024

У Міндовкіллі назвали суму екологічних збитків обстрілу Звягеля на Житомирщині

Фото: weukraine.tv

Збитки, завдані довкіллю внаслідок атаки безпілотниками рф інфраструктурного об'єкту в Звягелі на Житомирщині, попередньо оцінюють у майже 50 млн грн.

Про це в ефірі телеканалу "Ми – Україна" розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, передає Рубрика.

"Щодо впливу на навколишнє середовище, наші фахівці з екологічної інспекції виїхали на місце, відібрали відповідні проби і попередньо обрахували, що збитки довкіллю внаслідок такого теракту становлять понад 48 млн грн", – зазначив Стрілець.

За його словами, паливно-мастильні матеріали також потрапили в ґрунти.

З них теж відібрали проби і наразі очікують на результати.

"Що стосується якості повітря, вона стабілізувалася. Джерел, які могли б вивільняти додаткові забруднюючі речовини, зараз немає", – додав міністр.

Як повідомлялось раніше, за перші 18 місяців повномасштабної війни росії в Україні могли спричинити до 150 мільйонів тон CO2e додаткових викидів парникових газів. А загальні кліматичні збитки, які спричинила та має компенсувати рф, оцінюються у $9.6 млрд.

Нічна атака рф 8 квітня

У понеділок вночі, 8 квітня, російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено.

Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин. Були влучення в Одеському районі. Пошкоджено логістично-транспортний об'єкт.

Також у ніч на 8 квітня  ворожі війська знову атакував об'єкти енергетичної інфраструктури. Застосовуються обмеження споживання електроенергії у двох областях України.

Окрім того, дрон-камікадзе типу Shahed влучив по інфраструктурному об'єкту в місті Звягель на Житомирщині.

Через атаку російських ударних дронів Житомирської області виникла загроза забруднення повітря, жителям міста рекомендовано було залишатись удома із закритими вікнами, школи були переведені на дистанційне навчання.

Згодом начальник Житомирської ОВА повідомив, що у місті немає прямої загрози забруднення повітря, а запроваджені заходи були превентивними.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: