fbpx
Сьогодні
19:46 10 Кві 2024

На розробку законопроєкту про демобілізацію планують витратити близько восьми місяців, – Міноборони

На розробку окремого законопроєкту про ротацію та демобілізацію влада планує витратити до 8 місяців.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в етері телемаратону «Єдині новини», пише Рубрика, посилаючись на hromadske

Він пояснив, що норму про демобілізацію з урядового законопроєкту про мобілізацію виключили на тлі побажання від Генштабу ЗСУ, «який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози й ризики, які стають перед державою».

«Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Певна річ, що популістських думок дуже й дуже багато. Водночас ми маємо розуміти, що ескалація російської агресії триває, наступ буквально на всій лінії фронту іде, і наразі послабити Сили оборони не можна», — наголосив Лазуткін. 

За його словами, є доручення від парламентського комітету протягом 8 місяців розробити новий закон, який стосуватиметься безпосередньо ротації та демобілізації. До напрацювання проєкту залучать Міноборони й Генштаб ЗСУ.

У відомстві наголосили, що «дуже багато норм треба буде врегулювати й підійти детально». Так, питання демобілізації розглядатимуть окремим законопроєктом, щоб уникнути негативного впливу на обороноздатність країни 

Напередодні ЗМІ інформували, що виключення положень про демобілізацію та ротацію ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він звернувся до міністра оборони Рустема Умєрова з листом, у якому писав, що питання підстав звільнення з військової служби та запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців потрібно унормувати окремо, розглянувши інший законопроєкт.

Нагадаємо, що 10 квітня Верховна Рада розпочала розгляд законопроєкту про мобілізацію №10449 у другому читанні.

Варто нагадати, що напередодні Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки завершив напрацювання до другого читання законопроєкту про мобілізацію: він вже готовий до розгляду в залі парламенту.

10 квітня Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про внесення змін в Кримінальний кодекс та кодекс про адміністративне правопорушення за порушення по мобілізації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: