fbpx
Сьогодні
22:38 10 Кві 2024

Кулеба та Боррель обговорили кроки щодо пошуку додаткових систем Patriot для України

Фото: МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і високий представник ЄС Жозеп Боррель під час телефонної розмови обговорили зусилля ЄС щодо прискорення військової підтримки України, зокрема постачання систем ППО та боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передає Рубрика.

"Після нашої зустрічі із Жозепом Боррелем у Брюсселі я зателефонував йому, щоб обговорити кроки, які були зроблені на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського з пошуку додаткових систем ППО "Patriot" для України. Високий представник поінформував мене про кроки, зроблені ЄС. Я дякую колезі за його активні зусилля. Ми знаємо, де знаходяться системи "Patriot" і працюємо на всіх рівнях задля посилення української протиповітряної оборони. Дипломатія Патріотів у повному розпалі. Ми також обговорили постачання артилерійських боєприпасів та іншої військової допомоги Україні", – підкреслив Кулеба.

Кулеба та Боррель обговорили кроки

Фото: МЗС

Своєю чергою Боррель, коментуючи підсумки розмови, закликав країни ЄС визначитися із військовою допомогою Україні, зокрема системами ППО і боєприпасами.

«Я звертаюся до держав-членів ЄС із закликом визначити наявне обладнання, яке необхідне Україні. На наступному спільному засіданні міністрів закордонних справ та оборони ЄС 22 квітня ми повинні виступити з конкретними зобов'язаннями та діями. Україна не може чекати», – написав Боррель у соцмережі X.

ППО Patriot для України

Як повідомлялось, системи зеніто-ракетного комплексу Patriot успішно відбивають балістичні ракети російської федерації, які могли б завдати величезних втрат та руйнувань.

Варто зауважити, що Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія спільно закуплять близько 1 000 ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Окрім того, президент Зеленський нещодавно наголошував, що Україна потребує 25 систем протиповітряної оборони Patriot або її аналогів для того, щоб повністю закрити небо над територією країни.

Варто додати, що 4 квітня в Брюсселі під час зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: