fbpx
Сьогодні
08:29 09 Кві 2024

РФ вночі атакувала Україну "Шахедами" та ракетами: ППО знищила всі дрони

Фото: Сили оборони півдня України

Ворожі війська вночі атакували Україну "Шахедами" та ракетами С-300. Сили ППО знищили всі ударні дрони. Під час атаки БпЛА у Львівській області працювала протиповітряна оборона. Також вибухи було чути в Полтавській та Хмельницькій областях.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канали  Командувача Повітряних Сил Миколи Олещука та голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна.

"Вночі 9 квітня 2024 року російські окупанти атакували 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 з мису Чауда (Крим), Приморсько-Охтарськ (РФ), а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донецької області" , – повідомив командувач.

До відбиття повітряного нападу залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито всі 20 "Шахедів" у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Полтавській, Вінницькій, Львівській областях.

Фото: Телеграм / Повітряні сили ЗСУ

За словами голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна, у Полтавській області збили 2 безпілотники.

"У межах Полтавської громади по двом безпілотникам відпрацювали наші мобільні вогневі групи. На щастя, обійшлося без постраждалих.", – повідомив Пронін.

Повітряні Сили півдня України повідомили про результативне відпрацювання по 9 дронам:

  • 1 збитий в Одеській області;
  • 2 – у Херсонській області;
  • 3 – у Миколаївській області;
  • 3 – у Дніпропетровській області.

Бойова робота Сил оборони тривала дві години. Під прицілом ворога була критична інфраструктура.

Внаслідок атаки росіян пошкоджено лінію електропередач в Одеському районі.

"Внаслідок падіння уламків збитого дрона в Одеському районі пошкоджено приватні обійстя, обірвало лінію електропередач. Люди не постраждали", – написали Повітряні Сили.

Атака російських військ по Україні

Вночі з 8 на 9 квітня росіяни атакували Україну дронами та ракетами. Повітряна тривога була оголошена у південних та центральних регіонах України. Вибухи були в Полтавській області.

"У Полтавській області пролунав вибух", – повідомили журналісти "Суспільного".

В області оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомляли про рух безпілотників в області.

Пізніше "Шахеди" рушили у напрямку західних регіонів України. Повітряні Сили оголосили тривогу у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській та Хмельницькій областях.

У Хмельницькій області були вибухи, у Львівській області повідомляли про роботу ППО. Безпілотники залітали з Тернопільської області і рухалися в напрямку Стрия та Перемишлян. Тривога тривала до 5.36.

Впродовж ночі ЗМІ повідомляли про вибухи у Полтавській та Хмельницькій областях.

Нагадаємо, вночі, 8 квітня, російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено. Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин.

Також дрон-камікадзе типу Shahed влучив по інфраструктурному об'єкту в місті Звягель на Житомирщині. Через це існує пряма загрозу забруднення повітря.

Окрім того, у ніч на 8 квітня  ворожі війська знову атакував об'єкти енергетичної інфраструктури. Застосовуються обмеження споживання електроенергії у двох областях України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: