Британська розвідка вважає, що у росії виникли проблеми з виробництвом крилатих ракет через західні санкції

Російська федерація зіштовхнулася з проблемами у виробництві крилатих ракет Х-101 через західні санкції та необхідність швидко виготовляти зброю.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 9 квітня.

Як зазначили британські аналітики, до такого висновку вони дійшли після аналізу супутникових знімків від 31 березня, які свідчать про падіння уламків ракети на території поля у Саратовській області рф.

Як зауважують фахівці, спочатку вважалося, що уламки належали українському безпілотнику, але більш детальний огляд показав, що вони виявилися фрагментами російської крилатої ракети Х-101.

За даними звіту, дуже ймовірно, що ця ракета була запущена в бік України вранці цього ж дня, але помилково впала на території країни-агресорки, що свідчить про несправність боєприпасу.

Окрім того, Саратовська область є місцем, з якого російські стратегічні бомбардувальники часто здійснюють пуски ракет для ударів по Україні, оскільки там знаходиться аеродром Енгельс, де базується кілька таких літаків.

За даними британської розвідки, ракета Х-101 є головним російським високоточним керованим боєприпасом з дальністю польоту близько 4 тисячі кілометрів. РФ часто використовує її для ударів по Україні, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури.

"AS-23a KODIAK – найкращий у Росії високоточний боєприпас з дальністю ураження близько 4000 км. Його широко використали проти України, востаннє він був націлений на енергетичну інфраструктуру по всій країні.

Дуже ймовірна несправність такої престижної ракети вказує на проблеми у її виробництві, на які, ймовірно, вплинули санкції та поспіх задовольнити вимоги війни", – зазначають у Міноборони Британії.

Як російська авіація "губить" власні снаряди?

Як будь-яка зброя рф, вона не зовсім досконала, часто ФАБи падають на території Росії, так і не долетівши до точки призначення в Україні.

Варто зазначити, що раніше, у квітні 2023 року, російський літак Су-34 скинув авіабомбу на Бєлгород.

Також 2 січня російська авіація скинула ракету на село Петропавлівка Воронезької області, що підтвердило російське Міноборони. Один з місцевих жителів на відео сказав, що внаслідок вибуху пошкоджена ціла вулиця.

А нещодавно на окуповане місто Рубіжне Луганської області також впала авіаційна бомба. Обидва випадки сталися під час російських бойових вильотів.

До того ж, у тимчасово захопленому місті Зимогір'я Луганської області російський літак "упустив" авіабомбу ФАБ-500. Місцевих мешканців евакуювали.

У британській розвідці пояснили, що випадки, коли російська авіація скидає бомби на своїй території за останній місяць почастішали: це говорить про те, що підвищився ступінь втоми персоналу, а також про недостатню підготовку.

У британській розвідці вже і раніше пояснювали, чому військові рф періодично скидають бомби на свої міста.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міненерго вважають, що поки зарано робити прогнози щодо тривалих відключень світла взимку

У Міністерстві енергетики вважають, що поки рано говорити про те, що взимку будуть тривалі відключення… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024
  • Новини

Розвідка Британії: у рф є прихильники більш жорстокого підходу до війни проти України

Існування російського націоналістичного руху «Братство академістів» свідчить, що у росії є прихильники більш войовничого підходу… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024
  • Новини

Кількість поранених внаслідок удару по Харкову зросла до 56, шестеро — у важкому стані

Унаслідок російського обстрілу Харкова вдень у суботу, 22 червня, кількість поранених сягнула 56, серед них… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024
  • Новини

Президент Польщі прибув з офіційним візитом до Китаю

Президент Польщі Анджей Дуда 22 червня прибув з офіційним візитом до Китаю. Він зустрінеться із Сі Цзіньпіном. Основні… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — масштабна атака на російську банківську систему та нові авто для України

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: 🤖 Українська ІТ-армія… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024
  • Новини

Президент: від початку червня росіяни застосували проти України вже більш ніж 2400 керованих авіабомб

Від початку червня російська армія застосувала проти України понад 2400 керованих авіабомб, із них близько… Читати більше

Saturday June 22nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.