fbpx
Сьогодні
16:51 08 Кві 2024

Швейцарія планує провести Глобальний саміт миру в середині червня, – Bloomberg

Швейцарія має наміри прийняти Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступає Україна, у середині червня цього року. На конференцію планують запросити близько 100 держав світу.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на посадовців, які обізнані у цьому питанні, пише Рубрика.

За словами співрозмовників видання, цей захід може відбутися 16-17 червня, хоча незрозуміло, скільки лідерів світових держав будуть там присутні. За їх словами, ключовим моментом суперечок є те, чи візьме Китай участь саміті.

З великою ймовірністю швейцарське місто Люцерн прийме саміт, якщо він відбудеться, сказав один із посадовців на умовах анонімності й додав, що офіційне оголошення від уряду країни може надійти вже 10 квітня.

Видання пише, що союзники України вважають присутність китайських представників важливим успіху зустрічі, враховуючи вплив, який, за їхніми словами, Пекін має на Москву всі ці "понад два роки війни".

Водночас у зовнішньополітичному відомстві Швейцарії заявили, що дата та місце проведення заходу ще не визначені.

"Окрім перспектив України, Росії та Європи також важливо прислухатися до глобального Півдня, який відіграватиме ключову роль в остаточному залученні Росії до процесу. Саме тому ми тісно співпрацюємо з Китаєм, Індією, Бразилією, Південною Африкою та Саудівською Аравією", — прокоментували журналістам видання це питання у МЗС Швейцарії.

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 25 лютого, керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: