fbpx
Сьогодні
13:59 08 Кві 2024

Павлюк заявив, що порушувати права працівників ТЦК не можна дозволяти

Цькування працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки є неприпустимим, і порушення їхніх прав не можна дозволяти. У Сухопутних військах закликали військовозобов'язаних знайти в собі мужність стати до лав ЗСУ. Адже скільки б озброєння не передавали нам союзники, армії бракує людей.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, опубліковану на сторінці у Facebook.

Він вважає, що в думку про те, що мобілізація — це "не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав", українців змусили повірити російські пропагандисти.

Генерал наголосив, що Збройні Сили України – єдина сила, здатна зупинити і знищити ворога.

"Як суспільство допустило, щоб військових почали боятись, дозволяли собі їх ображати? Сьогодні більшість працівників ТЦК – це вчорашні воїни, якими усі захоплювались і пишались. Що сталось? Чому сьогодні від них ховаються, чому дозволяють собі їх зневажати, влаштовують цькування і навіть бійки? Це неприпустимо.Військовослужбовці, ветерани – не прохачі, не агітатори. Це люди, які виконали свій конституційний обов'язок. Ми не маємо права допустити, щоб вони почувалися винними, непотрібними чи небезпечними перед тими, кому вони буквально врятували життя", – пише Павлюк.

Водночас він визнає, що "система ТЦК не ідеальна", зазначивши, що в командуванні це усвідомлюють і працюють над її вдосконаленням.

"На всі випадки перевищення повноважень Командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують. Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо. Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави.

Командувач Сухопутних військ нагадав, що захист держави – це конституційний обов'язок громадянина.

"Військо – це братерство. Захист держави – надскладна, але водночас найважливіша і найпрестижніша справа. Відкиньмо страшилки і маніпуляції та розберемось, як є насправді. Отримали ви повістку чи самі прийшли в ТЦК оновити дані – це не означає, що завтра ви поїдете на штурм ворожих позицій. Це брехня", – акцентував Павлюк.

Він додав, що є визначена законом процедура: проходження ВЛК, а також додаткових медичних обстежень, якщо на те є підстави. Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри.

Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Упродовж цього терміну досвідчені інструктори дадуть усі необхідні знання і навички: навчають тактиці ведення бойових дій, поводженню зі зброєю, домедичній допомозі.

Закликав українців стати до лав ЗСУ

"Сьогодні ті ж самі люди говорять, що наша армія найсильніша і найфаховіша у Європі, світі. У нашому розпорядженні західне озброєння. Ми знаємо і розуміємо задуми ворога. Маємо талановитих і досвідчених командирів. Два роки тому ми обороняли Київ, а тепер вражаємо військові цілі за тисячу кілометрів від лінії зіткнення власними військовими технологіями. Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей!" – заявив Павлюк.

Генерал зауважив, що "техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить", тож підрозділи мають оновлюватись.

"Російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав. Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар'єру. Але є об'єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили", – акцентував Павлюк.

Він підкреслив, що окупантів треба змусити забиратися геть з нашої землі, а якщо ми цього не зробимо, "ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі". Про що свідчить сама росія та те, що вона робить на тимчасово окупованих територіях.

"Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя. Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну", – додав Павлюк.

Генерал нагадав, що після проходження базової загальновійськової підготовки воїни потрапляють у військові частини. І не обов'язково саме на бойові посади.

"ЗСУ потрібні різні фахівці: водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери. Ви можете перевірити мої слова, відкривши сайти з пошуку роботи – там є всі ці вакансії", – підсумував Павлюк.

Як повідомлялось, 7 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію.

Проте депутати подали понад чотири тисячі правок: вручну й електронно. Унаслідок цього законопроєкт зазнав деяких змін.

Окрім того, 21 березня Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліціянтів на соціальний захист.

А 29 березня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд правок до нового законопроєкту про мобілізацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: