fbpx
Сьогодні
14:10 08 Кві 2024

Кулеба спільно із Кемероном скоординували кроки для пошуку та доставки в Україну додаткових систем ППО

English version here

Фото: МЗС

Міністри закордонних справ України та Великої Британії Дмитро Кулеба та Девід Кемерон скоординували наступні кроки для пошуку та доставки додаткових систем протиповітряної оборони.

Про це глава української дипломатії повідомив у соціальній мережі X, пише Рубрика.

"Я поговорив із Девідом Кемероном. Продовжуючи наші обговорення в штаб-квартирі НАТО минулого тижня, ми скоординували наступні кроки щодо пошуку та доставки в Україну додаткових систем протиповітряної оборони, насамперед Patriot. Я ціную проактивний підхід Девіда, спрямований на виконання завдань", – зазначив український дипломат.

Що відомо про нещодавнє засідання Ради Україна-НАТО та зустріч глав МЗС країн-партнерів

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба їздив до Брюсселя, де 3-4 квітня зустрілися глави МЗС країн НАТО.

Очільник МЗС мав провести переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем. Також Кулеба зустрівся з міністрами закордонних справ Британії, Данії, Іспанії, Польщі, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Греції, Угорщини та Нової Зеландії.

Кулеба обговорив із главами МЗС Польщі та Іспанії поставки Patriot для України. Адже Україна є єдиною країною у світі, яка захищається від балістичних ракет. 

У четвер 4 квітня відбулося планове засідання Ради Україна-НАТО. Воно було присвячене зміцненню співпраці. Міністри закордонних справ країн НАТО також обговорили можливість покращення структури допомоги Україні. А головним меседжем під час засідання стало надання Києву систем ППО.

Німеччина вже оголосила про негайний пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для ЗСУ.

Також Кулеба та державний секретар США Ентоні Блінкен у Брюсселі обговорили пришвидшення надання Києву додаткових зенітних ракетних комплексів Patriot на тлі посилення повітряних російських ударів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: