fbpx
Сьогодні
11:58 07 Кві 2024

У США занепокоєні тим, що Україна стала полігоном для випробування ракет Північної Кореї

English version here

122-мм артилерійські снаряди КНДР, які поставляють Росії. Жовтень 2023. Фото: Ukraine Weapons Tracker

В армії Сполучених Штатів занепокоєні, що використання північнокорейських ракет росією в Україні дає Пхеньяну рідкісну можливість випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що може покращити її ефективність.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на слова командувача Тихоокеанської армії США генерала Чарльза Флінна, пише Рубрика.

"Я не думаю, що на моїй пам'яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні", – сказав американський офіцер.

Флінн зауважив, що це дає КНДР можливість отримати цінну інформацію з приводу технічних питань, процедур і самих боєприпасів. Сполучені Штати уважно спостерігатимуть за тим, як розвиватимуться події, додав він.

Генерал підкреслив, що його та інших дуже турбує те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, "до чого вона не мала б доступу за відсутності конфлікту", наприклад, війни в Україні.

Нагадаємо, 19 березня у Держдепартаменті США заявили про щонайменше 10 випадків використання північнокорейських ракет для обстрілів України.

Високопосадовиця США Чон Пак, яка займається питаннями КНДР у Державному департаменті наголосила, що у США дуже стурбовані рівнем активності, розвитком озброєнь та зближенням КНДР з Росією за останні пару років.

"Це, звичайно, нас хвилює, що КНДР продає зброю Росії, щоб Росія здійснювала незаконний жорстокий напад на Україну, вбивала українців, руйнувала українську інфраструктуру та просто знищувала життя. Нас це дуже турбує.

Було щонайменше 10 випадків застосування ракет КНДР на полі бою. Отже, нас дуже турбує те, що це означає для розповсюдження зброї в майбутньому, і як це погіршує ситуацію", – зазначила Чон Пак.

Що відомо про передачу зброї росії з Північної Кореї

Раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомляв, що росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром в ISW теж зазначали, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

11 січня, генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

А згодом, 16 лютого він завив, що вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва росіяни застосували під час ракетних обстрілів проти України.

Окрім того, як писали в Bloomberg, ще у жовтні Північна Корея відправила до росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів. Поставки розпочались ще в серпні поточного року.

Варто зазначити, що російські артилеристи скаржаться на погану якість снарядів з Північної Кореї.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: