fbpx
Сьогодні
14:35 07 Кві 2024

У Франції спека б’є всі рекорди

По всій Франції 6 квітня панувала безпрецедентна за інтенсивністю спека, температура подекуди значно перевищила показники, виміряні в ту ж дату наприкінці 20-го століття.

Про це повідомляє France Info, передає Рубрика.

"З таким динамічним південним потоком, що надходить безпосередньо з Африки, повернення піску в небо над Францією здається неминучим", – пояснив метеоролог Гійом Сеше.

Метеорологічна служба "Météo-France" прогнозує, що в деяких регіонах, зокрема в центрі та на південному заході, максимальна температура сягне 30 градусів.

Найвищої температури очікують в Атлантичних Піренеях, де стовпчик термометра може сягнути 31°C. У центрі Франції буде до 29°C, а у Віші – до 28°C. Загалом це майже на п'ятнадцять градусів тепліше, ніж у середньому по сезону.

Перший квартал 2024 року також став найтеплішим за всю історію спостережень у Франції.

Метеорологи зазначають, що незвичний для початку квітня стрибок температури відбувається на тлі глобального потепління, спричиненого суттєвими викидами парникових газів.

Утім на початку тижня в країну повернуться дощі і температура опуститься нижче середнього. До вівторка дощ повинен поступово охопити всю Францію.

Нагадаємо, останніми днями в Україні фіксують температурні рекорди. Так, у Львові температура досягла 23,5°С, побивши рекорд 1968 року. Подібні рекорди також фіксували на Київщині та в Рівному.

Також повідомлялось, що пил із Сахари поширився на більшу частину України.

Через це у столиці зафіксували високий рівень забрудненості повітря дрібнодисперсним пилом.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: