fbpx
Сьогодні
19:42 06 Кві 2024

На Донеччині армія рф обстріляла дві громади: є загиблі та поранені

Ворожі війська вдень 6 квітня обстріляли з артилерії Курахівську та Мар'їнську громади Донецької області. Внаслідок атаки загинули 3 цивільні людини, ще двоє зазнали поранень.

Про це заявив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін, передає Рубрика.

Так, окупанти впродовж дня обстріляли Курахівку. Там від ворожих обстрілів загинули 2 людини, ще одна зазнала поранень.

У Красногорівці від російських ударів померла одна людина, і ще одна поранена.

Як зазначив Філашкін, обох постраждалих доправили до найближчої лікарні. Там вони отримують необхідну медичну допомогу. Очільник Донецької ОВА також закликав цивільних евакуюватися з області.

Ситуація в регіоні

За даними ОВА, упродовж минулої доби, 5 квітня, росіяни 15 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Під ударом опинилися міста і села Волноваського, Бахмутського, Покровського та Краматорського району.

"Всього за добу росіяни 15 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 437 людей, у тому числі 16 дітей", – повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Зазначається, що:

  • в Богоявленці Вугледарської громади обстріляне агропідприємство,
  • у Пушкіному Покровської громади поранено двох людей,
  • у Курахівській громаді під вогнем перебували Курахове, Гостре, Янтарне і Берестки,
  • у Лиманській громаді обстрілами пошкоджено 6 будинків у Новому. У Костянтинівській громаді обстріляні Біла Гора, Диліївка та Олександро-Шультине,
  • у Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків, багатоповерхівка і промислова будівля,
  • у Торецькій громаді у Нью-Йорку пошкоджень зазнали 5 будинків і адмінбудівля, у Залізному — адмінбудівля, у Щербинівці — приватний будинок,
  • у Сіверську пошкоджено нежитлову споруду.

Упродовж минулої доби, 5 квітня, внаслідок обстрілів російських військ дістали поранення сім жителів Донеччини.

"За 5 квітня росіяни поранили 7 жителів Донеччини: 5 у Покровську і 2 у Пушкіному", – написав Філашкін.

Пошкоджень зазнали житлові та адміністративні будівлі.

Комбінована російська атака у ніч на 6 квітня

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі:

  • У Харкові внаслідок нічного удару по Шевченківському району міста загинули семеро людей та 11 поранених. Влучання БПЛА прийшлося по житловій забудові – пошкоджені щонайменше 9 багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто.
  • На Київщині Макарівська громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. Пошкоджено приватне підприємство.
  • На Запоріжжі внаслідок удару понівечені промислові підприємства. Попередньо, минулося без постраждалих. Також пошкоджені житлові будинки, медустанови та освітні заклади.
  • У Херсонській області  влучання в агропромислове підприємство, сталася пожежа. Вогонь вже ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.
  • Хмельницька область – сили ППО збили 5 БПЛА типу "Shahed". Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.

Загалом у ніч на 6 квітня російські агресори завдали масованого удару 32 ударними БпЛА типу "Шахед", а також шістьома ракетами різних типів: силам протиповітряної оборони вдалося збити дві крилаті ракети, ракету "Калібр" та 28 ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: