fbpx
Сьогодні
13:29 06 Кві 2024

Командувач Повітряних сил оприлюднив відео збиття "Шахедів" на Херсонщині

Фото: Ілюстративне / Телеграм / Сили оборони Півдня

У ніч на 6 квітня мобільні вогневі групи активно працювали у Херсонській області, збивши 6 російських дронів-камікадзе.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командувача Повітряних сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

"Шість збитих "Шахедів" у ніч на 6 квітня 2024 року – на рахунку мобільних вогневих груп Херсонської зенітної ракетної бригади!

На відео – бойова робота херсонців по ворожих ударних БпЛА. Дякую, воїни!", наголосив генерал.

Водночас у ДПСУ повідомляють, що прикордонники Морської охорони збили крилату ракету вночі на Одещині: при ураженні вона вибухнула над морем.

Своєю чергою, у силах оборони Півдня повідомили, що близько 5 годин тривала напружена бойова робота сил та засобів протиповітряної оборони в нашій операційній зоні.

Ворог атакував ударними безпілотниками типу "Shahed-131/136" з південного напрямку 14 дронів вдалось знищити: 7 на Херсонщині, по 3 на Запоріжжі та Дніпровщині, ще 1 – на Миколаївщині.

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня російські агресори завдали масованого удару 32 ударними БпЛА типу "Шахед", а також шістьома ракетами різних типів: силам протиповітряної оборони вдалося збити дві крилаті ракети, ракету "Калібр" та 28 ударних дронів.

Комбінована російська атака у ніч на 6 квітня

Нагадаємо, що у ніч на 6 квітня російські загарбники запустили кілька груп "шахедів" та ракети різних типів, внаслідок чого у Харкові лунали вибухи. На Київщині працювала протиповітряна оборона, гучно було і в Запоріжжі:

  • У Харкові внаслідок нічного удару по Шевченківському району міста загинули шестеро людей та 11 поранених. Влучання БПЛА прийшлося по житловій забудові – пошкоджені щонайменше 9 багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто.
  • На Київщині Макарівська громада піддалась обстрілам ворожими БПЛА та ракетами. Пошкоджено приватне підприємство.
  • На Запоріжжі внаслідок удару понівечені промислові підприємства. Попередньо, минулося без постраждалих. Також пошкоджені житлові будинки, медустанови та освітні заклади.
  • У Херсонській області  влучання в агропромислове підприємство, сталася пожежа. Вогонь вже ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.
  • Хмельницька область – сили ППО збили 5 БПЛА типу "Shahed". Інформація про загиблих, травмованих чи пошкодження наразі не надходила.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: