fbpx
Сьогодні
12:15 05 Кві 2024

Військові заперечили інформацію про вхід армії рф у передмістя Часового Яру

Фото: Фейсбук /Генштаб ЗСУ

У російській федерації заявляють про нібито вхід російських терористів в передмістя Часового Яру Донецької області, проте це не відповідає дійсності.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

Сьогодні, 5 квітня, так званий радник голови "ДНР" Ян Гагін заявив про те, що російським терористам до Часового Яру залишається "десь близько пів кілометра".

Потім він додав, що військові вже нібито перебувають в передмісті.

Водночас він зауважив, що наші воїни звели серйозні укріплення, мінні загородження й загалом підготувались до наступу ворога.

Наші військові, зі свого боку, заперечують інформацію росіян, втім зауважили, що в районі точаться бої.

"Ситуація там дуже складна, бої тривають, але їх (російських військ) там немає. Не вірте російським повідомленням", – заявив речник Східного командування Збройних сил України Андрій Задубінний.

Зазначимо, що ворог цієї зими посилив штурми на фронті. Зокрема росіянам вдалось окупувати Авдіївку й деякі сусідні села. Наші військові продовжують утримувати позиції біля міста й не дають терористам просунутись вперед.

Проте російські окупанти дуже хочуть захопити Часів Яр у Донецькій області. Також важкі бої тривають у районі Куп'янська Харківської області.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ на Новопавлівському напрямку. На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 30 атак. Загалом протягом минулої доби відбулося 65 бойових зіткнень.

Також, за спостереженнями аналітиків Інституту вивчення війни, на деяких ділянках фронту в Україні росіяни нарощують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів.

З початку наступальних операцій у жовтні 2023 року російська армія захопила 505 квадратних кілометрів території.

Проте 4 квітня Головнокомандувач ЗСУ Сирський доповів Президенту, що вдалося зупинити просування військ рф.

Українські оборонці мужньо боронять свої позиції. Минулої доби, 4 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 800 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 445 900 солдатів.

Варто додати, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що імовірний масштабний наступ наприкінці весни чи влітку росія може зосередити на заході Донецької області, і додають, що війська рф зможуть наступати лише на одному оперативному напрямку.

Також кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив про те, що росіяни готують новий наступ. Він очікується наприкінці травня чи на початку червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: