fbpx
Сьогодні
15:58 05 Кві 2024

У Харкові було чути вибухи, росіяни атакували місто КАБами

Удень, 5 квітня, в Харкові під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Місто перебувало під авіаударами з боку російських загарбників.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова та керівника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Вибухи в обласному центрі було чути близько 15:27.

В мерії підтвердили дані про вибухи та закликали жителів Харкова бути обережними.

"Окупанти завдають ударів! Харків та Харківський район: будьте в укриттях!" – передали в адміністрації.

Згодом Терехов уточнив, що по місту, за попередньою інформацією, російські окупанти скинули керовані авіабомби.

Даних про загиблих та поранених, а також про можливі руйнування, наразі відсутні.

"Попередньо Харків був атакований КАБами. Щодо жертв та руйнувань – інформація уточнюється", – написав мер у своєму Telegram.

В ОВА додали, що війська РФ вдарили по місту Харкову та по населеному пункту Харківського району.

"Попередньо – завдали ударів КАБами. Деталі встановлюються. На цю хвилину інформація про постраждалих не надходила", – розповів керівник адміністрації.

Нагадаємо, російські окупанти вночі 5 квітня атакували Україну 5 ракетами та 13 дронами-камікадзе "Шахед", усі ворожі дрони вдалося збити.

Раніше повідомлялося, що пізно ввечері 4 квітня стало відомо про серію вибухів у Харкові.

Що відомо про обстріли Харкова

Нагадаємо, російські війська останнім часом регулярно обстрілюють Харків. Цілями постійно стають об'єкти цивільної інфраструктури, через що гинуть і зазнають поранень мирні жителі.

Так, 4 квітня російські загарбники атакували Харків дронами "Шахед". Декілька БПЛА пошкодили приватні та багатоквартирні будинки. Зазначимо, що за 4 квітня росія атакувала Харків двічі.

Загалом росія запустила по Україні 20 дронів-камікадзе, 11 з яких збила ППО. За останніми даними, внаслідок атаки загинули четверо осіб, 12 людей отримали поранення.

Стан двох поранених унаслідок атаки "Шахедами" по Харкову вночі 4 квітня тяжкий, загалом у лікарнях залишаються п'ятеро постраждалих.

"63-річний працівник "Газмережі" залишається у тяжкому стані, також тяжкий стан у 66-річного пораненого чоловіка. 34-річний чоловік перебуває у стані середньої тяжкості. Всі інші – у легкому стані", – сказала Шаповал.

Крім того, в Харківській області було пошкоджено енергооб'єкт.

Додамо, також сьогодні вночі російські загарбники здійснили авіаудар по недіючому аеродрому в Коротичі, який у Харківській області. Обійшлось без постраждалих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: