Українські інженери створили новий стійкий безпілотник WarDog

Українські розробники створили новий безпілотник WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал міністра цифрових технологій України Михайла Федорова.

У чому проблема?

Розвідка є найважливішим видом забезпечення бойових дій військ.

Вона є сукупністю заходів усіх командирів і штабів із метою своєчасного отримання інформації про: противника, місцевість, кліматичні й погодні умови в районі майбутніх бойових дій з метою найбільш ефективного застосування своїх сил і засобів щодо ураження противника.

Без розвідки неможливо успішно виконувати завдання в бою.

Яке рішення?

Українські інженери створили новий безпілотник WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Як це працює?

Система WarDog забезпечує розвідку навіть у разі приглушення сигналу GPS та працює в різних режимах польоту: автономному, напівавтономному та ручному.

Дрон може залишатися у повітрі протягом 60 хвилин на відстані до 10 км зі зв'язком та до 30 км у режимі автопілота. Його швидкість становить 12–15 м/с.

Дрони WarDog вже успішно застосувався в рамках проєкту "Армія дронів".

"Вони ефективно виконують бойові завдання на Запорізькому та Харківському напрямках. Також було проведено випробування WarDog поблизу Краматорська, де дрон працював в умовах підключення сигналу GPS на висоті понад 50 метрів", наголосив міністр.

У чому переваги розробки?

Серед переваг WarDog військові відзначають його стабільність у польоті навіть при відсутності сигналу GPS. Це означає, що дрон може ефективно функціонувати стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі.

"Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб "зір артилерії" ставав ще гострішим", підкреслив Федоров.

Нагадаємо, раніше міністр цифрових технологій зазначав, що війна між Україною і російська федерація є технологічною, вона фактично переросла у війну безпілотників, від кількості яких сьогодні залежить ситуація на полі бою.

Окрім того, учасники кластеру Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування.

Свіжі дописи

  • Новини

Рішення для перемоги: Австралія передасть Україні катери Sentinel 830R

У рамках військової допомоги для передачі українським Збройним силам австралійський уряд обрав катери Sentinel 830R… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

NYT: Північноатлантичний Альянс розглядає відправку військ в Україну, проте не для участі в боях

Союзники по НАТО поступово наближаються до рішення відправити в Україну свої війська, щоб вони могли… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Харківщині за час зведення фортифікаційних споруд загинули 4 будівельники, ще 15 отримали поранення, – ОВА

У Харківській області внаслідок російських обстрілів чотири людини загинули та 15 отримали поранення різного ступеня… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Український бренд створив колекцію благодійних вишиванок для фонду “Землячки”

До Дня вишиванки український бренд GAPTUVALNYA створив ексклюзивні вишиванки з символікою громадської організації "Землячки", які… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Українським Силам оборони вдалося додати впевненості на напрямку Вовчанська, – Зеленський

Російські обстріли на напрямку Вовчанська Харківської області не припиняється, втім українські оборонці там впевнено тримають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Одеській області відкрили міжнародний пункт пропуску “Рені” між Україною та Молдовою

16 травня після реконструкції в Одеській області відкрили міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені" між Україною… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.