fbpx
Сьогодні
12:25 03 Кві 2024

У Києві фіксують третій день поспіль температурні рекорди

Фото: Микола Тимченко

Станом на ранок 3 квітня у столиці нормалізувалася якість повітря, адже напередодні в Києві фіксували високий рівень забрудненості повітря пилом, який в Україну занесло з Середземномор'я. Також 2 квітня у місті метеорологи зафіксували три температурні рекорди й потужний вітер.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДАЦентральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Як повідомили у міськраді, на цей час в столиці спостерігається низький рівень забрудненості, тому всі попередні рекомендації щодо обмежень перебування на вулиці скасовуються.

"Через майже дві доби забруднення повітря дрібнодисперсним пилом із Сахари можемо констатувати, що ситуація в місті нормалізувалася. Слідкуйте за станом повітря в додатку "Київ Цифровий" і бережіть себе", — зазначив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Окрім того, за даними обсерваторії, мінімальна температура повітря 2 квітня у столиці виявилась найтеплішою для цього дня, адже вона не опустилася нижче 12,1°С.

Весна погода

Фото: Микола Тимченко

Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 2,4°С.

Як зазначили фахівці, максимальна температура повітря досягла 26,9°С, що на 3,8°С вище попереднього рекордного показника 2017 року.

Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 16,4°С, що перевищило попередній рекордний показник 1990 та 2017 років на 2,4°С, а кліматичну норму – на 9,9°С.

Весна погода

Фото: Микола Тимченко

Окрім цього 2 квітня у Києві максимальна швидкість вітру досягла рекордних 19 м/с (68 км/год), що перевищило на 1 м/с попереднє максимальне значення для цього дня, зареєстроване у 2018 році.

Нагадаємо, 1 квітня разом із хвилею тепла на територію України занесло дрібнодисперсний пил фракції PM10 із Середземномор'я.

Раніше в Гідрометцентрі оголошували, що в Україні потьмяніє небо через пил із пустелі Сахара, який прийшов з хвилею теплого повітря.

"Хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил ізСахари. Це добре видно на супутниковому знімку з платформи EUMETSAT", зазначили вони.

Там розповіли, що забрудненість повітря пустельним пилом — це не пилова буря. Проте пил може бути шкідливим для людей із респіраторними захворюваннями, людей похилого віку та дітей, тому фахівці закликали зачиняти вікна.

Варто додати, що квітень у столиці почався з трьох рекордів. За багаторічними показниками така температура повітря відповідає кінцю травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: