Саміт Північноатлантичного Альянсу зосередиться на створенні дорожньої карти вступу України в НАТО, – Блінкен

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен наголосив на важливості підготовки дорожньої карти вступу України в НАТО напередодні саміту до 75-річчя Альянсу, який відбудеться в липні у Вашингтоні.

Про це він сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне, повідомляє "ЄП".

Як зазначив держсекретар, союзники заявили ще на саміті у Вільнюсі, що Україна буде членом НАТО. Тому, як вважає Блінкен, питання полягає в тому, щоб мати хорошу та чітку дорожню карту для досягнення цього висновку.

"Я думаю, що саміт НАТО до його 75-річчя дійсно буде дуже конкретно зосереджений на тому, як ми можемо створити цю дорожню карту. Або, використовуючи інший образ, необхідний міст, який дозволить Україні стати членом НАТО", – зазначив Блінкен.

Нагадаємо, що 3-4 квітня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі глава МЗС України Дмитро Кулеба проведе переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем.

Також Кулеба зустрінеться міністрами закордонних справ Британії, Данії, Іспанії, Польщі, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Греції, Угорщини та Нової Зеландії.

У четвер 4 квітня пройде планове засідання Ради Україна-НАТО.

"Ключова увага буде приділена збільшенню військової допомоги Україні, зміцненню протиповітряної оборони нашої держави та нарощуванню потужностей виробництва зброї.

Важливими темами зустрічей також стануть Формула миру президента Зеленського, використання заморожених російських активів для потреб України та інші нагальні теми", – зазначили в МЗС.

Візит Кулеби відбудеться під час Ради міністрів закордонних справ країн НАТО до 75-річчя Альянсу, яка стане першою такою зустріччю для Швеції як повноправного члена.

Варто додати, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму $100 мільярдів протягом п'яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Як писала Рубрика, напередодні у Нідерландах представники 44 країн підтримали ідею створення спеціального трибуналу для росії за злочини проти України та наголосили на важливості повної відповідальності рф за свої агресивні дії.

Свіжі дописи

  • Новини

Робимо все, щоб збільшити імпорт електроенергії, і це має бути європейське рішення, – Зеленський

Україна робить усе можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії, і це має бути європейське рішення. Про… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Ветеран і менторка Національного реабілітаційного центру UNBROKEN на протезах пройшлися подіумом у ролі моделей під… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

За добу окупанти випустили по Харківщині 29 КАБів, – голова ОДА

Російські війська за добу випустили по Харківській області 29 керованих авіабомб. Про це у Фейсбуці повідомив голова… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.