fbpx
Сьогодні
15:48 03 Кві 2024

Понтифік, принісши на молитву вервицю українського воїна, закликав молитися за солдатів ЗСУ

Фото: Associated Press

Папа Римський Франциск зібрав тисячі людей, щоб помолитися за полеглих українських військових, принісши з собою вервицю солдата, на ім'я Олександр, та за загиблих у Секторі Гази гуманітарних працівників.

Про це пише Associated Press.

Як повідомляють у виданні, наприкінці загальної аудієнції Франциск показав туристам і паломникам на площі Святого Петра розарій і закамуфльовану книгу Нового Завіту, які мав із собою 23-річний український військовий Олександр, коли його вбили російські загарбники в Авдіївці.

Демонструючи ці предмети, Понтифік погортав сторінки книги Олександра та сказав, що у молодика ще було все життя попереду, коли його вбили.

Папа Римський

Фото: Associated Press

Франциск попросив про хвилину мовчазної молитви, "думаючи про цю дитину та багатьох, подібних до нього, убитих у цьому безумстві війни".

Цю вервицю та книгу передала Папі Римському два тижні тому сестра Люсія Карам, черниця аргентинського походження, що живе в Іспанії. Вона очолила численні гуманітарні місії в Україну, щоб доставити допомогу та вивезти поранених солдатів.

Карам 13 березня писала в соцмережах, що Франциск розчулився під час приватної аудієнції, коли вона подарувала йому розарій Олександра та Новий Завіт.

Папа Римський

Фото: Associated Press

Сестра розповіла, що Франциск поцілував вервицю, яку сам благословив попереднього разу для того, щоб Карам розповсюджувала її в Україні.

Окрім того, під час молитви Франциск знову закликав до негайного припинення вогню в Секторі Гази та звільнення заручників, захоплених ХАМАСом. Молившись за сім'ї загиблих волонтерів World Central Kitchen, він закликав до надання гуманітарної допомоги жителям палестинського анклаву.

Нагадаємо, що нещодавно під час Святої Меси у Ватикані Папа Римський Франциск закликав російську федерацію та Україну до обміну військовополоненими за формулою "всіх на всіх".

Окрім того, на початку березня Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України в інтерв'ю швейцарського телеканалу RSI.

Згідно з записом понтифік заявив, що найсильніший той, хто має мужність підняти "білий прапор" та вести перемовини.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" та веде переговори", – сказав Франциск.

Кардинал П'єтро Паролін, державний секретар Ватикану, друга людина після Папи заявив, що першою умовою будь-яких переговорів щодо припинення війни в Україні є те, що росія має припинити свою агресію.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: