Оборонне міністерство Румунії пропонує дозволити військам захищати своїх громадян за кордоном

Міністерство національної оборони Румунії винесло на громадське обговорення проєкт закону, що передбачає захист громадян країни за кордоном.

Про це повідомляє adevarul.ro, пише ЄП.

У проєкті закону мова йде про те, що втручання за межами країни не обмежується введенням військ і також може включати інші види втручань для протидії гібридним загрозам.

Ініціювати ці дії зможе рекомендувати президент Румунії за погодженням з Вищою радою національної оборони (CSAT).

"Президент Румунії може за пропозицією прем'єр-міністра вжити необхідних заходів для захисту румунських громадян, яким загрожує небезпека за межами національної території", наголошують в законопроєкті.

Документ також вводить нове визначення для сил, "призначених для оборони", що містить в собі як збройні сили, так і сили захисту.

Окрім того, законопроєкт передбачає, що у разі мобілізації або під час збройного конфлікту персонал, який працює в Міністерстві внутрішніх справ, може підлягати мілітаризації.

У проєкті закону також пропонують створити нову структуру під назвою Національний військовий командний центр (CNMC), який буде відповідати за координацію та управління всіма силами оборони, зокрема військами НАТО, які дислокуються в Румунії.

Раніше Рада національної оборони Румунії погодила "заходи з посилення румунських збройних сил" в контексті російських атак на території України біля румунського кордону.

Перед цим Румунія дозволила розгортання сил НАТО високої готовності на румунській території у разі серйозних загроз. Окрім того, у Румунії розпочалися роботи з розширення військового комплексу 57-ї авіабази ВПС Румунії "Міхаїл Когелнічану", який стане найбільшою в Європі військовою базою НАТО та може з'явитися вже до 2040 року.

Свіжі дописи

  • Новини

російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу

Російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу в доларовому еквіваленті: до цього призвело падіння… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Як поєднати стиль і функціональність у сучасному інтер’єрі з меблями від Кул Хаус

У сучасному світі інтер'єр відіграє ключову роль у створенні комфортного та естетично привабливого простору для… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські хірурги вперше у світі провели операцію на серці бійця унікальним способом

Уперше у світі унікальну операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки без розрізу грудної клітки… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Досвід ветеранів: чим він може бути корисний для роботодавців

Як зробити так, щоби взаємодія між ветеранами й роботодавцями стала ефективною, а на новому робочому… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

МЗС росії висловило підтримку Ле Пен: лідерка ультраправих Франції обурилась на це

Російська федерація висловилась на підтримку ультраправої партії перед другим туром парламентських виборів у Франції, що… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Путін не проти продовжити “стамбульські переговори про мир” з Україною

Російська федерація може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між рф та Україною,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.