fbpx
Сьогодні
22:23 03 Кві 2024

Кулеба зустрівся з Сіяйрто у Брюсселі: обговорили кроки щодо покращення відносин між країнами

Фото: Фото: Х / Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сіяйрто у Брюсселі. 

Як передає Рубрика, про це йдеться у дописі Кулеби в соцмережі Х.

Глава українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що зустріч із Сійярто була тривалою. Додаткові подробиці щодо зустрічі політиків відсутні.

«Ми обидва погодилися, що впродовж останніх тижнів було зроблено низку кроків для подолання проблем у наших двосторонніх відносинах. З огляду на цю позитивну динаміку ми очікуємо на більш конструктивний розвиток подій у найближчі дні і тижні», – написав Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 3-4 квітня відвідує штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу в Брюсселі та братиме участь у міністерському засіданні Ради Україна – НАТО.

Наприкінці січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провели в Ужгороді зустріч з міністром зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорювалася можливість організації зустрічі Президента України й прем'єр-міністра Угорщини. Зустріч тривала більше шести годин.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

Варто зазначити, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан займає відверто антиукраїнську позицію. Він часто робить заяви для дискредитації України.

Угорщина від початку повномасштабної війни не надала Україні військову допомогу, а також блокує санкції Європейського союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує вести торгівлю з РФ, а представники угорської влади відвідують Москву.

Також Угорщина регулярно створює перешкоди на шлях України до ЄС та НАТО, а також перешкоджала виділенню 50 млрд євро для нашої держави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: