fbpx
Сьогодні
10:54 03 Кві 2024

Британія планує закликатиме Альянс спільно закуповувати ракети та снаряди для України

English version here

Фото: ANADOLU AGENCY

Глава МЗС Британії Девід Кемерон планує закликати членів Північноатлантичного альянсу спільно закуповувати снаряди й ракети для України та збільшити витрати, виробництво та надання послуг у галузі оборони перед обличчям російської агресії, яка триває й загроз міжнародній стабільності.

Про це пише Рубрика з посиланням на МЗС Британії.

Як повідомляють у відомстві, Кемерон на зустрічі глав МЗС країн НАТО у Брюсселі планує наголосити на необхідності продовження підтримки України, яка, за його словами, сьогодні ближча до НАТО, ніж будь-коли.

"Він заохочуватиме членів Альянсу приєднатися до очолюваних Великою Британією ініціатив із закупівлі стандартних ракет і боєприпасів НАТО для українських Збройних сил", наголосили в британському МЗС.

У міністерстві також зазначили, що усі члени Альянсу погоджуються з тим, що Україна вступить до НАТО. Окрім того, Велика Британія продовжуватиме працювати над тим, щоб Київ робив значущі кроки до членства.

"Ми повинні продовжувати надавати критично важливу підтримку, необхідну Україні для перемоги у війні.

Члени Альянсу повинні активізуватися і витрачати більше коштів на оборону перед обличчям триваючої російської агресії й більш небезпечного світу", – наголосив Кемерон.

Нагадаємо, що ще раніше міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції заявили, що європейські союзники НАТО повинні брати на себе більшу відповідальність за оборону континенту.

А генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонував створити фонд союзницьких внесків на суму 100 мільярдів доларів протягом п'яти років для України в рамках пакета, який мають підписати лідери країн-членів Альянсу на саміті у Вашингтон.

Що відомо про засідання Ради Україна-НАТО та зустріч глав МЗС країн-партнерів

Нагадаємо, що 3-4 квітня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі глава МЗС України Дмитро Кулеба проведе переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем.

Також Кулеба зустрінеться міністрами закордонних справ Британії, Данії, Іспанії, Польщі, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Греції, Угорщини та Нової Зеландії.

У четвер 4 квітня пройде планове засідання Ради Україна-НАТО.

"Ключова увага буде приділена збільшенню військової допомоги Україні, зміцненню протиповітряної оборони нашої держави та нарощуванню потужностей виробництва зброї.

Важливими темами зустрічей також стануть Формула миру президента Зеленського, використання заморожених російських активів для потреб України та інші нагальні теми", – зазначили в МЗС.

Візит Кулеби відбудеться під час Ради міністрів закордонних справ країн НАТО до 75-річчя Альянсу, яка стане першою такою зустріччю для Швеції як повноправного члена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: