На вокзалі в Одесі запрацював дитячий простір “Спільно”: навіщо це рішення

На Одеському вокзалі 1 квітня розпочав роботу дитячий простір "Спільно" від Укрзалізниці та ЮНІСЕФ. Тут доступні безкоштовні послуги для дозвілля дітей та підтримки їхніх батьків й опікунів.

Про це у Телеграмі повідомляє Укрзалізниця, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Для батьків вокзал – це завжди метушня й напруження, а для дитини – очікування пригоди. Тут починається мандрівка. Останні місяці були дуже важкими для наших дітей, вокзали були місцем початку евакуації, тож хочеться, щоб вони знову стали відправною точкою добрих пригод і магнітом для повернення наших родин", – зазначила раніше перша леді Олена Зеленська.

Яке рішення?

Тому На Одеському вокзалі запрацював дитячий простір "Спільно" від Укрзалізниці та ЮНІСЕФ.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

"1 квітня точку "Спільно" відкрито на залізничному вокзалі Одеси: це вже пʼяте українське місто, на залізничному вокзалі якого ЮНІСЕФ та Укрзалізниця обладнали дружній для дітей простір, в якому доступні різноманітні безкоштовні послуги з розвитку та дозвілля малечі, а також підтримки їхніх батьків та опікунів", – повідомляє Укрзалізниця.

Як це працює?

За інформацією, загальна площа дитячого простору на вокзалі 145 кв.м.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

"Локація має зону для сповивання та грудного вигодовування, зони підзарядки техніки, інтерактивну модель кабіни "Бесарабського експреса" з бізі-бордами, гірку та басейн з кульками, різноманітні іграшки, конструктори, набори для малювання", – додають в Укрзалізниці.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Зазначається, що дитячі зони, які допомагають малюкам зменшити стрес та відчуття тривоги через війну, працюють вже на 5-ти найбільших вокзалах України.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Нагадаємо, у столиці на Центральному вокзалі Київ-Пасажирський ЮНІСЕФ разом з "Укрзалізницею" відкрили найбільший дитячий простір "Спільно".

Олена Зеленська акцентувала на важливості безбар'єрності не тільки в дитячих просторах, а й у всій країні.

"Особливо важливо, що цей простір – безбар'єрний, бо саме в такому дусі має відбудовуватися країна. Ми як суспільство й раніше мали різні потреби та різні перепони. Але після пережитого на війні і в дітей, і в дорослих потреб стане більше. І найперша з них – потреба у комфортному, безстресовому житті. Не лише вокзали – весь простір країни прагнемо зробити зручним і людино- й дитиноцентричним, щоб у наших дітей, які пережили стільки важких моментів, з'явилися нарешті моменти втіхи та радості", – зазначила перша леді.

Також у столиці запрацював простір психоемоційної підтримки "Літокрил" для дітей, які постраждали від війни, який надає безкоштовні психологічні консультації дітям та їхнім батькам й опікунам.

Свіжі дописи

  • Новини

На харківському напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій та здійснює перекидання підрозділів

На харківському напрямку російські окупанти намагаються нарощувати темпи наступальних дій, також здійснили перекидання підрозділів із… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

2 мільйони українців оновили свої дані у Резерв+, – Міноборони

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами для оновлення персональних даних та… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору “петріотів” для України

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Полтавщину: одна людина загинула, 3 постраждали, пошкоджено школу й дитячий садок

У Полтавській області внаслідок російського удару одна людина загинула і троє зазнали поранень. Про це… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Укрзалізниця змінює час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди

Від завтра, 4 липня, змінюється час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди. Це необхідно для того,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.