fbpx
Сьогодні
13:24 02 Кві 2024

Завод переробляв 2,6% нафти рф: атака на НПЗ у Татарстані - спільна операція СБУ та ГУР

Фото: російські Telegram-канали

Нічна атака на нафтопереробний комплекс "ТАНЕКО" в Нижньокамську, що в Республіці Татарстан, була спільною операцією Служби безпеки України й Головного управління розвідки Міноборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела, передає Рубрика.

Згідно з даними джерел, "бавовна" в Татарстані була спільною операцією СБУ та ГУР. Далекобійний дрон атакував установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, внаслідок чого так виникла пожежа.

Також зазначається, що потужність установки склала 8 млн тонн нафти. Це, зі свого боку, складає 2,6% від загальної річної переробки Російської Федерації на рік. Ба більше, вищезгаданий завод входить в 5-у найбільших НПЗ на території країни терориста.

"Продовжуємо систематично працювати над тим, аби в Росії було все менше можливостей фінансувати загарбницьку війну проти України. Ми й надалі перекриватимемо кисень країні-бензоколонці, щоб мінімізувати надходження нафтодоларів до військового бюджету Росії", – заявило джерело.

Інше ж джерело додало, що "гуркіт" на російських об'єктах не лише продовжуватиметься, але й посилюватиметься.

Співрозмовник із правоохоронних органів додав, що метою таких атак є "перекривати кисень країні-бензоколонці", щоб мінімізувати надходження прибутків від нафти до військового бюджету рф.

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Місцева влада Татарстану вже підтвердила атаку. Так званий глава республіки Рустам Мініханов заявив, що на підприємствах у містах Єлабуга та Нижньокамськ було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили і гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Атаки дронів на російські НПЗ призвели до того, що порівняно з минулим роком виробництво бензину наприкінці березня скоротилось на 16,6%, дизельного пального – на 7,4%.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: