fbpx
Сьогодні
15:25 02 Кві 2024

Аби приховати свої літаки, окупанти малюють на бетоні авіабаз винищувачі, - розвідка Британії

Фото ілюстративне

На тлі успішних українських ударів по військових об'єктах російська федерація змушена застосовувати методи маскування та обману, намагаючись приховати свої літаки, а на аеродромах малюють фальшиві силуети винищувачів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 2 квітня.

Як вказали британські аналітики, на аеродромі Кіровське в тимчасово окупованому Криму на бетоні намалювали фальшиві російські винищувачі.

Подібні картини також спостерігалися щонайменше ще на дванадцяти російських авіабазах, демонструючи ступінь стурбованості у рф майбутніми українськими ударами та її здатністю їх відбивати.

Однак, за даними британської розвідки, російські гелікоптери, як і раніше, регулярно приземляються на намальовані фальшиві силуети винищувачів, таким чином, повністю зриваючи спробу обману.

"Це також розкриває справжній бойовий порядок або чисельність літаків на цих авіабазах, які РФ, ймовірно, намагається приховати від розвідувальної картини України", – зазначають британські розвідники у своєму звіті.

Як повідомлялося у попередньому звіті британської розвідки, біля входу до Новоросійського порту, де розташовані кораблі її Чорноморського флоту, росіяни почали встановлювати баржі. Вони цим хочуть захиститися від українських атак.

Що відомо про українські атаки БпЛА на аеродром в Енгельсі

Як відомо, в Енгельсі знаходиться військово-повітряна база Військово-повітряних сил росії – "Енгельс-2". Відстань від цього аеродрому до найближчої території, підконтрольної Україні, близько 700 кілометрів.

"Енгельс-2" є однією з найбільших і технічно оснащених авіабаз у рф  та зокрема служить базою для стратегічних бомбардувальників, які атакують цілі в Україні, Ту-95МС. Окрім того, це єдине в росії місце, де базуються стратегічні бомбардувальники Ту-160.

Нагадаємо, що в Енгельсі в ніч на 26 грудня пролунали вибухи в районі аеродрому. Саме там базується стратегічна авіація рф. Літаки вилітають з цього аеродрому, щоб завдавати масованих ракетних ударів по Україні.

На росії заявили, що аеродром "атакував український БПЛА", після чого громадяни країни-агресорки влаштували істерику через чергову погану роботу ППО.

РФ визнала, що в результаті "бавовни" загинули троє і постраждали четверо військових, у тому числі льотчики.

Як писала Рубрика, 5 грудня російські джерела написали, що "невідомий дрон" атакував аеродром "Енгельс". Вибухом нібито пошкоджено два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, двох осіб поранено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: