fbpx
Сьогодні
12:35 01 Кві 2024

Кількість ударів може збільшитися: до рф прибули компоненти дронів-камікадзе з Ірану

Кількість атак РФ по території України може незабаром збільшитись. Причиною цьому є нещодавній прибулий рейс з Ірану до росії із компонентами до дронів-камікадзе.

Про це заявила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє Рубрика, посилаючись на ефір телемарафону.

За її словами, Москва тісно співпрацює з Тегераном і налагоджує нові контакти для підтримки агресії проти України.

"Останніми днями ми спостерігали перельоти вантажного борту з Тегерана до Москви, що свідчить, що вони готові виробляти більше дронів. Вороги продовжують збирати засоби ураження на своїй території, вони в активній роботі", – зазначає Гуменюк.

Водночас вона зауважила, що станом на зараз Росія налагодила власне виробництво дронів-камікадзе. Вони маркують їх специфічними літерами.

Раніше Рубрика повідомляла, що Україна наздогнала російську федерацію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії, також очікують на появу покращеної версії морського дрона MAGURA. Про це розповів міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

рф проводить модернізацію "шахедів" та "Ланцетів" і продовжують виготовляти безпілотники, тому Заходу треба посилювати санкційний контроль, щоб РФ не могла отримувати західні технології.

Що відомо про вітчизняне виробництво БпЛА

Ще у березні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайла Федоров повідомив, що українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. 

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

Раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Нещодавно у Держспецзв'язку також повідомили, що замовили в "Укроборонпрому" сотні дронів вітчизняного виробництва. Вони будуть готові до кінця року.

Окрім того, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів". За місяць вдається виготовити десятки таких дронів.

Також, почали виготовляти серійно вітчизняні ударні БпЛА літакового типу Cobra, які розробили інженери із Кривого Рогу: дальність їхнього польоту становить до 300 км.

Варто додати, що в Україні продовжується будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Щороку на ньому планують виробляти понад 100 одиниць дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: