fbpx
Сьогодні
12:43 31 Бер 2024

В ISW вважають, що росії складно створити належний захист від атак українських безпілотників

English version here

Фото: Ілюстративне / Root-nation.com

Російські військові активно формують мобільні вогневі групи для протидії українським ударним безпілотникам, але найближчим часом їм буде важко розгорнути їх у необхідному масштабі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як наголошують фахівці, російські військові, зокрема, стикаються із загрозою українських безпілотників як на окупованих територіях України, так і в росії:

  • на нафтопереробних заводах,
  • інших об'єктах критичної інфраструктури, що підтримують військові зусилля рф.

Тому, як зазначають американські аналітики, російські військові формують мобільні вогневі групи у складі невизначених загальновійськових армій та армій ВПС і ППО для боротьби з безпілотниками.

В російській армії планують оснастити нові вогневі групи тепловізорами, системами РЕБ та кулеметами, встановленими на пікапах.

Проте, як йде мова у звіті, наразі незрозуміло, чи вдасться цим мобільним групам захистити територію, на яку націлені українські дрони.

Зазначають, що опис російських мобільних вогневих груп подібний до українських тактичних мобільних вогневих груп. Як відомо, Україна почала масово розгортати їх навесні минулого року для захисту від регулярних атак безпілотників типу Shahed-136/131.

"Українські сили вже давно завдають ударів з безпілотників по російських цілях в окупованій Україні, і рішення російського військового командування сформувати мобільні вогневі групи, ймовірно, є відповіддю на нещодавню інтенсифікацію ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах у лютому та березні", – вважають експерти Інституту.

Вони додали, що російським військам, імовірно, важко правильно розгорнути системи ППО ближнього радіуса дії вздовж очікуваних векторів польотів українських БпЛА. Адже російські військові, схоже, навіть не змогли прикрити важливі потенційні цілі в добре захищених районах рф.

"Масове розгортання мобільних вогневих груп по всій території західної Росії може створити подібні проблеми для російських сил, оскільки російські військові можуть бути не в змозі розмістити групи в достатньому масштабі", резюмували в ISW.

Ключові висновки ISW за 30 березня:

  • Президент України Володимир Зеленський зазначив, що затримки з наданням американської безпекової допомоги змусили Україну поступитися ініціативою на полі бою і продовжують загрожувати обороноздатності України.
  • Російські ракетні удари зруйнували одну з найбільших теплових електростанцій у Харківській області 22 березня, оскільки постійні затримки з наданням допомоги у сфері безпеки з боку США послаблюють систему протиповітряної оборони України та збільшують здатність Росії завдати значної шкоди українській енергосистемі.
  • Російські війська демонструють технологічну і тактичну адаптацію і все частіше використовують безпілотні літальні апарати лінії фронту в Донецькій області.
  • Російська влада продовжує посилювати правовий тиск на мігрантів після нападу на "Крокус Сіті Холл", що спонукає як російську владу до збільшення кількості депортацій, так і мігрантів до добровільного виїзду з Росії.
  • Позиційні бої тривали по всій території фронту 30 березня.
  • Російські мобілізовані військовослужбовці продовжують зазнавати значних втрат під час бойових дій в Україні.

Нагадаємо, що загалом у 2024 році вже відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ. Вона заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: