Шольц у зверненні до німців з нагоди Великодня нагадав про необхідність підтримки України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у зверненні з нагоди Великодня нагадав своїм співвітчизникам про необхідність справедливого миру та закликав до подальшої підтримки України.

Про це заявив очільник німецького уряду в відео-подкасті, пише ЄП, Die Welt.

"Мир без свободи означає гноблення. Не буває миру без справедливості. Ось чому ми підтримуємо Україну в її боротьбі за справедливий мир – так довго, як це буде необхідно", – заявив Шольц.

Як наголосив канцлер, на великодніх богослужіннях християни всього світу моляться за більш мирний світ.

"Ми всі прагнемо більш мирного світу. Люди на Близькому Сході та в Україні також бажають миру", – зазначив очілник німецького уряду.

Шольц підкреслив, що підтримка України потрібна "також для нас, для нашої безпеки".

"Протягом багатьох десятиліть мир в Європі базувався на дуже важливому принципі: кордони не повинні пересуватися силою. Ніколи знову! А Росія Владіміра Путіна порушила цей принцип", – заявив він.

Канцлер наголосив, що в їхніх руках зробити так, щоб цей принцип знову діяв,"продовжуючи підтримувати Україну – рішуче і виважено".

Німеччина, за його словами, також інвестуватиме більше у власну безпеку і триматиме країну разом, а не дасть себе розірвати на частини.

"Тим більше, що нас об'єднує переконання, що закон повинен перемагати над насильством", – додав він.

Як підкреслив Шольц, це є передумовою миру, особливо в наші дні.

Нагадаємо, що раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що ситуація на полі бою в Україні загостриться, оскільки "жорстокість Путіна більше не має меж".

"Він більш ніж ясно дає зрозуміти, що він поза межами раціональних аргументів і цінностей людства. І він, звичайно, не хоче вести переговори", — сказав Бербок.

Нагадаємо, що 28 березня Німеччина оновила список військової допомоги, яку вже передала Україні: у пакеті з'явилися нові дрони, снаряди для танків та артилерії.

Допомога від Німеччини

Німеччина є другою країною серед партнерів за допомогою Україні. Загалом Німеччина виділила/ухвалила зобов'язання на 28 млрд євро для військової допомоги Україні.

Варто зазначити, що Варшава та Берлін створять коаліцію бронетанкових засобів, метою якої буде підтримка України.

Напередодні у Варшаві відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України: учасники виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

Нагадаємо, що нещодавно Париж і Берлін досягли угоди, яка дасть можливість французько-німецькій компанії KNDS, що створює, зокрема, танки, заснувати виробничий підрозділ в Україні.

Окрім того, Німеччина в рамках своєї допомоги Україні оплатить закупівлю 180 тисяч боєприпасів за чеською ініціативою.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: енергетика втратила суттєву частину генерації, є потреба у раціональному споживанні

Президент України Володимир Зеленський відзначив, що українська енергетика втратила суттєву частину генерації, знову є потреба у раціональному споживанні електрики.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї

За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україна та Словенія завершують роботу над двосторонньою безпековою угодою

Українська та словенська сторони вже завершують роботу над двостороннім безпековим документом у межах декларації G7.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

На суботу попередньо обмеження електрики не заплановано, – ДТЕК

Наразі енергетики не запланували обмежень електроенергії на суботу, 18 травня. А от вечірні відключення 17… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Прем’єр-міністр Словаччини переніс чергову операцію: його стан залишається важким

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо переніс чергову операцію після того, як у нього стріляли 15 травня.… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Британський історик, журналіст та письменник віддав свою премію переможця Lionel Gelber Prize 2024 ЗСУ

Британський історик, журналіст та письменник Тімоті Ґартон Еш віддав власну премію як переможця Lionel Gelber… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.