fbpx
Сьогодні
15:34 30 Бер 2024

Львів планує відмовитись від дизельних автобусів та розвиватиме електромобільність

English version here

Фото: Ілюстративне / Олександр Мазуренко

Нещодавно у Львові на пленарному засіданні міськради затвердили Програму розвитку електромобільності Львівської МТГ. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради, пише Рубрика.

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, ця програма описує вектор руху міста у секторі електромобільності на найближчі 10 років.

Зокрема, мова йде про перелік заходів у сфері електромобільності, які потрібно зробити впродовж цих років.

"Зокрема, програма визначає 5 ключових напрямів: оновлення рухомого складу громадського транспорту, розвиток інфраструктури для електротранспорту, шерингова електромобільність, станції для зарядки електромобілів та супутні заходи, які в контексті електромобільності має реалізувати міська рада за наступні 10 років", – розповів Олег Забарило.

П'ять цілей Програми розвитку електромобільності

Перша ціль програми — привести весь електротранспорт міста до стандартів екологічності, енергоефективності та доступності. Зокрема, планують відмовитися від дизельних автобусів на всіх міських маршрутах як комунальних перевізників, так і приватних. Натомість вивести на дороги батарейні електробуси та моделі з динамічним заряджанням.

Друга ціль — розвиток транспортної інфраструктури. Зокрема, планують модернізувати фідерні кабельні лінії, тягові підстанції, депо, колії та контактні мережі. Також хочуть створити й інтегрувати до систем електротранспорту локальні електростанції із відновлюваних джерел.

Третя ціль — це низьковуглецева міська логістика з акцентом на електричні велосипедні й електричні автомобільні фургони. Тут мова йде про перехід сектору доставки товарів та посилок у місті на електричну енергію.

Четвертою ціллю є впровадження шерингової електромобільності (спільного користування транспортними засобами) за прикладом європейських міст.

П'ята ціль — створення зарядних хабів із пріоритетом для бізнес-користувачів, таксі й логістичного транспорту. Операторами таких зарядних станцій можуть бути як комунальні підприємства, так і приватні оператори.

План розвитку електромобільності Львівської МТГ розробили за сприяння німецької урядової організації GIZ в межах міжнародного проєкту TUMIVolt як частина реалізації Плану сталої міської мобільності.

Нагадаємо, що у столичному дворі багатоповерхівки на Позняках, власник Tesla Model S облаштував зарядну станцію з використанням альтернативної енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: