fbpx
Сьогодні
11:21 30 Бер 2024

Гуменюк: на Херсонщині з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога

English version here

На лівобережжі Херсонської області з Кринок не повертається 60-70% штурмових груп ворога, тому окупанти змушені підтягувати ресурси з тилу.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі FREEДОМ.

"Якщо на Запорізькому напрямку облаштована вся ситуація – від ландшафту до скупчення військ для того, щоб регулярно проводити штурми. То на Херсонському напрямку, де у районі Кринок ворог безуспішно вже багато місяців намагається вибити наших (військових – ред.) з плацдарму, тут складна ситуація у них (окупантів – ред.) з формуванням штурмових підрозділів", – пояснила керівниця пресцентру.

Як зазначила Гуменюк, російські загарбники вимушені підтягувати ресурси з глибоких тилів, з третьої лінії оборони. Зі слів речниці, з Кринок не повертається близько 60-70% штурмових груп ворога.

"Такі серйозні втрати для ворога – це кожен раз, крім реально знищення особового складу, це і ще серйозна деморалізація у морально-психологічному плані", підкреслила Гуменюк.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму.

Проте ворог, за даними Генштабу, не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра, попри значні втрати російські окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

Також повідомлялось, що поширена російським військовим командуванням інформація про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра не відповідає дійсності.

Українські військові не здають свої позиції та продовжують тримати плацдарм у Кринках. Окрім того, військові розповідали, чому на лівобережжі Херсонщини важливо розширювати плацдарм.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: