fbpx
Сьогодні
19:25 29 Бер 2024

З 1 квітня в Україні буде підвищена мінімальна зарплата: що відомо

В Україні з 1 квітня очікується зростання мінімальної заробітної плати. Також будуть збільшені виплати для частини пенсіонерів. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Глава уряду повідомив, що пенсійні виплати за березень проведені в повному обсязі. Більш ніж 10 млн українських пенсіонерів вчасно отримали проіндексовані виплати. Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 29 березня.

«Підвищення відбулося, як ми і обіцяли. З 1 квітня будемо збільшувати виплати для працюючих пенсіонерів. Також із 1 квітня підвищується мінімальна зарплата. Зараз вона складає 7100 грн. Буде — 8000 грн», — повідомив очільник Уряду.

Загалом за березень виплачено пенсій на 62 млрд грн.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата на 6%: з 6700 грн до 7100 грн. Крім того, з 1 березня в Україні разом із щорічною індексацією пенсій було здійснено перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб (мінімальної пенсії). Мінімальна пенсія зросла з 2093 до 2361 гривень.

Загалом у березні направили 62,1 млрд гривень на пенсійні виплати. Таким чином, ПФУ збільшив фінансування пенсій на 7,25%, оскільки у лютому на пенсії було направлено 57,9 млрд гривень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: