Новини

Повернення українсько-індійських відносин до довоєнного рівня – задача номер один: Кулеба

Під час візиту до Індії, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на позитивних зрушеннях, які відбуваються у двосторонніх відносинах Індії та України.

Про це він розповів у п'ятницю, 29 березня, у включенні до етеру національного телемарафону "Єдині новини" з Нью-Делі, пише Рубрика.

Глава МЗС зазначив, що Індія поступово змінює своє розуміння війни росії проти України та чітко усвідомлює, що українського-індійські відносини мають велике майбутнє.

"Якщо порівняти стан наших відносин у перший рік війни і зараз, то можна спостерігати важливі позитивні зрушення. Нью-Делі побачив Україну як важливого партнера", – підкреслив Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що Україна цінує прагнення Індії до встановлення сталого миру в нашій країні та її всеосяжну участь у зустрічах з реалізації Формули миру Президента Зеленського. За його словами, Україна проводить спільну роботу з Індією та іншими країнами над їх залученням до участі у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

Дмитро Кулеба назвав три ключові задачі задля розвитку відносин між Україною та Індією.

  • Задача номер один — повернути рівень співпраці в торгівлі та політичній сфері до довоєнного рівня. Довоєнний рівень — це багатомільярдна торгівля між нашими країнами, що насамперед означає залучення грошей в економіку України, створення робочих місць, продаж українських товарів у світі; це означає перспективні спільні розробки у високотехнологічних сферах; це прихід індійських компаній на український ринок.
  • Друга задача — працювати над новими проєктами та програмами, які мають вивести українсько-індійські відносини на новий рівень.
  • Задача номер три — Формула миру. Подальша участь Індії у втіленні Формули миру стане важливим сигналом для багатьох країн регіону, які орієнтуються на Нью-Делі, переконуючи їх долучитися до цієї ініціативи Президента Зеленського", — наголосив міністр.

Дмитро Кулеба також повідомив, що українська дипломатія працює над організацією візитів Прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України та Президента України Володимира Зеленського до Індії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28 березня прибув з офіційним візитом до Індії.

"Почав свій візит до Нью-Делі на запрошення міністра закордонних справ Індії Субраманьяма Джайшанкара. Українсько-індійська співпраця є важливою, і ми будемо пожвавлювати зв'язки", — написав Кулеба.

У Нью-Делі Дмитро Кулеба проведе кілька двосторонніх переговорів, зокрема з главою МЗС Індії.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Президент України та Прем'єр-міністр Індії обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

Свіжі дописи

  • Новини

Ситуація складна та викликає занепокоєння: Міноборони США прокоментувало ситуацію на фронті в Україні

Російсько-окупаційна армія на сьогодні намагається просунутись вперед на території України, ситуація на полі бою складна… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Російська армія минулої доби ще втратила понад 1500 своїх солдатів, 14 танків та 48 ББМ

Минулої доби, 14 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1500 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: у Харківській області українські Сили оборони перемістились на більш вигідні позиції

У Харківській області українські підрозділи Сил оборони здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Унаслідок вечірніх обстрілів кількість постраждалих у Харкові зросла до 21, серед них – троє дітей 

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу ввечері 14 травня поранення різного ступеня отримала 21 особа, зокрема… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій: підписано двосторонній меморандум

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування територій. Відповідний двосторонній меморандум держави підписали сьогодні, 14 травня.… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У першому кварталі 2024 року в Україні зареєстровано 9 нових індустріальних парків

Мережа індустріальних парків активно розвивається, попри збройну агресію росії та військові дії. У першому кварталі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.