Новини

Окупанти помилково збили свій Су-27 над Севастополем, – речник ВМС

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив, що російські військові 28 березня збили свій літак Су-27 над бухтою Севастополя.

Про це він заявив в ефірі марафону «Єдині новини», передає Рубрика.

"Ми підтверджуємо, що цей літак належав саме РФ і що його було знищено власними силами. У них була тривога, була бойова готовність. Спрацював людський фактор – хтось дуже хотів отримати медаль і не став розбиратися, чий це літак", – підкреслив Плетенчук.

Він також зазначив, що попри ураження у Севастополі вузлу зв'язку, зарано говорити, що ворог не має засобів для ведення розвідки.

«Вони використовують різноманітні типи літаків, починаючи від радянських Су-27, такий як упав у них вчора, збитий власними силами, закінчуючи Mohajer-6 іранського виробництва. Тому сказати, що вони не мають засобів для ведення розвідки, я не готовий», – наголосив речник ВМС.

Як повідомляла Рубрика, раніше у Телеграм-каналах була поширена інформація, що у тимчасово окупованому Севастополі російські військові збили власний літак, який злітав з аеродрому "Бельбек".

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення українські військові загалом знищили 346 російських літаків.

Свіжі дописи

  • Новини

Відомо про понад 50 поранених, одна лікарка загибла, евакуювали понад 600 пацієнтів: Ляшко – про наслідки обстрілу “Охматдиту”

У результаті російського ракетного удару по "Охматдиту" відомо про понад 50 поранених. Більшість із них… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Ще один Patriot, морські катери та дрони Vector: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Німеччина оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги. У ньому був третій зенітний ракетний… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетного удару росії по Україні –36 загиблих, 140 поранених, триває розбір завалів

Внаслідок масованих ракетних ударів російських загарбників 8 липня по українських містах - 36 загиблих людей,… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Уряд шукає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів “Охматдиту”

На найближчому засіданні Кабінету міністрів України урядовці розглянуть наслідки російської атаки 8 липня, зокрема по дитячій лікарні… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Рада безпеки ООН проведе завтра засідання через обстріл лікарні “Охматдит” у Києві

Рада Безпеки ООН збереться на засідання у вівторок, 9 липня, для обговорення сьогоднішнього масованого ракетного… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Forbes: щонайменше $200 млн росія витратила на масований удар по Україні 8 липня

Вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня становить від 200 мільйонів до 250… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.