Для підтримки війни в Україні рф посилить риторику про “терористичні загрози”, – ISW

На думку американських аналітиків, після нападу на "Крокус Сіті Холл", щоб отримати більшу внутрішню підтримку війни в Україні, влада росії посилить риторику про ймовірні західні та українські загрози.

Про це пише Рубрика з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно з проаналізованими даними у звіті зазначають: російські офіційні особи пов'язують США і Захід з ширшим набором "терористичних" атак проти росії після нападу на "Крокус Сіті Холл", що, ймовірно, посилить риторику про вірогідні західні та українські загрози з метою отримання більшої внутрішньої підтримки війни в Україні.

російський Слідчий комітет і Генеральна прокуратура заявили 27 березня, що розглянуть звернення Державної Думи рф щодо розслідування американського і західного фінансування та організації терористичних атак проти росії.

російський слідком, Генпрокуратура і депутати Думи, які виступили із цим зверненням, прямо не посилалися на напад у "Крокус Сіті Холі". Проте кремлівські чиновники раніше пов'язували Україну і Захід з атакою на "Крокус Сіті Холл", але ще не висунули офіційних звинувачень, і кремль може утриматися від офіційного звинувачення, оскільки всі наявні докази продовжують вказувати на те, що Ісламська держава з великою ймовірністю несе відповідальність за напад.

офіційні особи регулярно називають українські удари по законних військових цілях в окупованій Україні та росії тероризмом і постійно стверджують, що західні особи допомагають організовувати ці удари.

Кремль, ймовірно, прагне скористатися ширшими соціальними страхами і гнівом росіян після нападу на "Крокус Сіті Холл", зображуючи Україну, США і Захід як безпосередні терористичні загрози.

кремль, ймовірно, сподівається, що сприйняття причетності України і Заходу до нападу в "Крокус Сіті Холі" збільшить внутрішню підтримку війни в Україні, і російські чиновники, можливо, будуть посилатися на більш широке розуміння того, що вони вважають тероризмом, щоб і надалі зображати українців терористами, а Захід – спонсором тероризму.

кремль все ще може офіційно звинуватити Україну в організації нападу в "Крокус Сіті Холі", якщо вважатиме, що інші інформаційні зусилля недостатні для того, щоб викликати потрібну реакцію в країні.

Ключові висновки ISW:

  • ММПЛУ ООН оприлюднила свою 38-му доповідь про ситуацію щодо прав людини в Україні, підтвердивши низку давніх оцінок ISW щодо систематичних порушень Росією міжнародного права прав людини та гуманітарного права на окупованих територіях, зокрема щодо українських військовополонених.
  • російські офіційні особи пов'язують США і Захід з ширшим набором "терористичних" атак проти росії після нападу на "Крокус Сіті Холл", що, ймовірно, посилить риторику про нібито західні та українські загрози, щоб генерувати більшу внутрішню підтримку війни в Україні.
  • Влада рф посилює правовий тиск на мігрантів у росії після нещодавніх пропозицій російських чиновників щодо більш жорстких заходів проти мігрантських громад у відповідь на напад на "Крокус Сіті Холл" 22 березня.
  • російські війська нещодавно здійснили підтверджені просування поблизу Авдіївки та на південний захід від Донецька 27 березня.
  • Російські військовослужбовці "Шторм-З" продовжують скаржитися на погане ставлення до них з боку Міністерства оборони росії, яке намагається продемонструвати ефективність своєї системи формування сил і розподілу соціальних виплат.

Нагадаємо, у росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" 22 березня 2024 року сталася стрілянина. У будівлі пожежа, завалився дах.

У ГУР Міноборони України заявили, що стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області є свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою президента рф путіна.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас спецслужби рф виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту.

Начальник ГУР Кирило Буданов зазначив, що рф знала про підготовку теракту в торговому центрі "Крокус Сіті Хол" під Москвою щонайменше за місяць. Але попри це Кремль вирішив допустити розстріл своїх громадян.

Свіжі дописи

  • Новини

В МОК пообіцяли карати спортсменів рф за політичні висловлювання на Олімпіаді “аж до виключення з Ігор”

У разі політичних висловлювань на Олімпійських іграх в Парижі російські спортсмени будуть негайно покарані, аж… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Києві знову стався вибух гранати: є постраждалі

У ніч на 28 квітня, у столиці в одній із багатоповерхівок у Святошинському районі пролунав… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Офіс генпрокурора: в Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

Понад 2500 вебсайтів, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн-казино… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У столиці відкрили безплатний спортзал для реабілітації ветеранів: у чому рішення

У Києві відкрили новий спортивний комплекс для військовослужбовців та ветеранів, який оснащений сучасними тренажерами для… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

450 тисяч осіб: у Британії підрахували втрати армії рф у війні з Україною

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.