fbpx
Сьогодні
13:43 27 Бер 2024

До складу мобільних вогневих груп ППО в Україні також входять працівники військкоматів

Фото: Телеграм / Руслан Запаранюк / Чернівецька ОДА

Працівники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки є частиною Збройних Сил України: вони також беруть участь у виконанні завдань мобільних вогневих груп.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Полтавський обласний ТЦК та СП.

"ТЦК та СП є складовою Збройних Сил України, а працівники переводяться до бойових підрозділів. Вони у складі зведених підрозділів виконують бойові завдання, зокрема виконують завдання ППО на території області у складі мобільних вогневих груп", зазначили у повідомленні.

Окрім того, зазначають, що до ТЦК переводять військових, які за станом здоров'я не можуть виконувати обов'язки у бойових підрозділах.

"У складі ТЦК є військовослужбовці й працівники (цивільні громадяни). Працівники не мають форми і зброї, а військовослужбовці – мають", – додали у військкоматі.

Також, як додали у Центрі, ТЦК та СП призивають громадян за мобілізацією і за контрактом для різних підрозділів Сил оборони, однак направляють до навчальних центрів.

"ТЦК та СП не єдиний спосіб потрапити до війська. Можна звертатися напряму до військових частин або до рекрутингових центрів", – резюмують у повідомленні.

Що відомо про протиповітряну оборону в Україні

Україна дійсно отримала весь номенклатурний список ППО, про який домовлялася із західними партнерами.

Однак цих систем недостатньо, щоб закрити все небо країни, їх потрібно набагато більше за кількістю. Зокрема, як розповідав вже колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат, Україна потребує більше таких систем як Patriot, SAMP/T IRIS-T, NASAMS, щоб захистити країну і ті об'єкти, які ворог намагатиметься атакувати й знищити.

Також ми писали, що навколо Києва збудовано багаторівневу систему протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння. Водночас жодна протиповітряна оборона, зокрема й столиці, не гарантує повного захисту.

Варто додати, як повідомляли ще минулого року, зокрема, на півночі України йде підготовка та формування нових вогневих груп ППО. Вони – чудова альтернатива високоякісним зенітним ракетам, на витрату запасу яких при знищенні цілей розраховує рф.

Ефективне бойове чергування здійснює чимала кількість мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: