Затримали “на гарячому”: на Полтавщині диверсанти ФСБ намагалися підірвати залізницю

У Полтавській області "на гарячому" затримали двох чоловіків, які намагалися підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України.

Про це повідомили СБУ та Офіс генпрокурора, пише Рубрика.

Як розповіли слідчі, підозрювані на виконання завдання російської ФСБ заклали вибухівку під залізничну релейну шафу ліній електропередач біля залізничних колій в одному з міст Полтавської області.

Затримані планували підірвати саморобний вибуховий пристрій дистанційно, за допомогою пульта. Але не встигли цього зробити — їх затримали співробітники СБУ прямо на місці події.

Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора

За даними слідства, у разі підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ.

Затримані — громадяни України з Київської та Харківської областей. У них вилучили мобільні телефони, з яких вони координували дії зі своїм російським куратором. Особу цього кадрового співробітника 5-ї служби ФСБ вже встановили.

Як зазначає СБУ, куратор дав завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих повітряних атак на об'єкти критичної інфраструктури України 21-22 березня.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Чоловіки перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки запобігли передачі до рф інформації про маршрути руху колон ЗСУ у Харківській області. Це вдалося завдяки своєчасному викриттю агента російської розвідки, який стежив за передислокацією Сил оборони у напрямку передової.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Україна готується до всіх варіантів, оскільки рф намагається розширити війну

Країна-агресорка російська федерація намагається розширити війну, проте Україна готується до всіх варіантів розвитку подій. Про… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В “Укренерго” визначилися з графіками відключень електроенергії на 17 травня

17 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів знову запровадять графіки погодинних відключень.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Акція “Народжені в вишиванці”: у Покровській громаді Донеччини немовлята отримали перші вишиті сорочки

Вже восьмий рік поспіль на Донеччині проводиться акція "Народжені в вишиванках", ініційована Донецькою ОДА разом… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Безпекова угода: Україна та Польща невідкладно починають готувати документ, – Зеленський

16 травня президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском домовились… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Австрія для підтримки інвестицій в Україну створила фонд на €500 млн

Австрія для підтримки своїх експортерів та інвесторів в Україні створила фонд на 500 мільйонів євро… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Укрзалізниця передала для евакуації поранених ще два модернізованих вагони

Компанія-перевізник "Укрзалізниця" за останні два роки вже переобладнала 68 вагонів для потреб медичної евакуації, яку… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.