fbpx
Сьогодні
17:28 25 Бер 2024

В Одесі через пошкодження енергоінфраструктури світло вмикають 2-3 години на добу

Фото: PIXABAY

У зв'язку із пошкодженням енергетичної інфраструктури жителям Одеси почнуть вмикати електроенергію на дві три години на добу.

Про це під час брифінгу 25 березня повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, передає Рубрика, посилаючись на Суспільне.

"Було уражено декілька об'єктів. На даний час проблеми на частині об'єктів усуваються. Я думаю, що сьогодні до кінця дня ми дамо додаткові потужності, щоб хоча б збільшити у місті електропостачання, бо зараз у нас, відповідно до графіків ДТЕК та Укренерго, будуть отримувати 2-3 години на добу абоненти електропостачання", — зазначив Кіпер.

За його словами, наразі без світла в регіоні перебувають понад сто тисяч абонентів. Він додав, що до вечора кількість людей зі світлом може зрости. Також за словами Олега Кіпера, частину великих підприємств задля зменшення навантаження перевели на нічний режим роботи. Очільник ОВА додав, що наразі Одещина не зверталась за допомогою у забезпеченні електроенергії до інших регіонів, як це робили у Харкові.

Олег Кіпер повідомив, що наразі вся критична інфраструктура регіону забезпечена альтернативними видами електропостачання.

Прокоментував він також і питання щодо скорочення опалювального сезону: за словами керівника ОВА, наразі достроково завершувати опалювальний сезон не планують, оскільки, через погодні умови й низьку температуру при відсутності опалення люди вмикатимуть електроприбори для обігріву, чим додаткового навантажать енергосистему.

Удари росіян по Одесі та області

Російські війська відновили масовані атаки за допомогою дронів-камікадзе та ракет по Одесі та області. Так, у ніч на 22 березня загарбники масовано атакували Україну, випустили понад 150 дронів та ракет. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет. Під ударом ворога була енергетика.

Російські загарбники завдали удару з балістичного озброєння по Одеській області – на місці влучання виникла пожежа.

Зазначається, що в Одесі рятувальники задіяли для ліквідації пожежі, яка виникла внаслідок удару РФ 22 березня, спеціальної роботи – Magurus Wolf R1. В Одесі та Одеському районі запроваджено екстрені відключення світла.

Крім того, у ніч проти 24 березня російські агресори запустили по Україні 57 повітряних цілей. В Одесі після російського обстрілу знову ввели графіки аварійних відключень електроенергії.

За словами представників ДТЕК, через збільшення електроспоживання у вечірній піковий годинник за розпорядженням НЕК Укренерго в Одесі застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

У ніч на 25 березня в Одеській області працювала протиповітряна оборона через атаку "Шахедів" з Чорного моря. Внаслідок обстрілу пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: