fbpx
Сьогодні
11:16 25 Бер 2024

ISW: війська ЗСУ побудували значні укріплення у формі кільця біля Часового Яру

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Армія російської федерації намагається просуватися в напрямку Часового Яру Донецької області, проте навряд чи зможе загрожувати цьому населеному пункту оточенням або окупацією впродовж найближчих місяців.

Про це повідомляється на сайті ISW, передає Рубрика.

Зазначається, що окремі російські джерела описують активність окупантів у районі Бахмута впродовж останніх місяців як створення умов для можливої наступальної операції з оточення та захоплення Часового Яру.

"Російські війська у листопаді 2023 року розпочали локалізовану наступальну операцію на Бахмутському напрямку, метою якої є відвоювання території, звільненої Україною під час контрнаступу влітку 2023 року, та захоплення міста Часів Яр", – йдеться у звіті.

Доступні зображення, які аналітики ISW зараз не публікуватимуть, щоб зберегти оперативну безпеку підрозділів ЗСУ, показують, що українські війська побудували значні укріплення у формі кільця в районі Часового Яру, і російські війська, ймовірно, щосили намагатимуться прорвати їх.

Українські та російські джерела повідомили, що російські війська планували перекинути додаткові сили в район Бахмута з авдіївського напрямку у середині лютого, але можливість використати тактичні вразливі місця безпосередньо на захід від Авдіївки спонукала російські війська підтримувати темп наступальних дій у цьому районі.

На думку експертів ISW, це також могло суттєво завадити російському командуванню зосередити додаткові сили на бахмутському напрямку. Наразі незрозуміло, чи достатні сили окупантів у районі Бахмута для потенційного наступу на Часів Яр.

Однак російським військовим, ймовірно, доведеться досягти помітних тактичних успіхів на південний схід та північний захід від Часового Яру, перш ніж розпочати спроби оточення цього населеного пункту.

На даний час у місті Часів Яр Донецької області досі мешкають 790 людей, більшість з яких – люди похилого віку.

Ключові висновки ISW за 24 березня:

  • Українські війська завдали удару по центру зв'язку Чорноморського флоту (ЧФ) в окупованому Севастополі, Крим, а також, за повідомленнями, в ніч на 23 березня завдали удару по нафтобазі і принаймні частково пошкодили два десантні кораблі ЧФ.
  • У ніч з 23 на 24 лютого російські війська здійснили серію безпілотних і ракетних ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури, головним чином, по південній і західній Україні.
  • За повідомленнями, російські війська наближаються до околиць Часового Яру Донецької області, але навряд чи загрожують оточенню або захопленню населеного пункту в найближчі місяці.
  • Захоплення Часового Яру дало б російським військам обмежені, але незначні оперативні переваги, якби вони змогли його здійснити.
  • Інформаційне агентство "Ісламської держави" (ІД) Amaq опублікувало 23 березня кадри, нібито зняті нападниками, які брали участь у нападі на "Крокус Сіті Холл" 22 березня.
  • Російські чиновники запропонували посилити антимігрантську політику у відповідь на напад у "Крокус Сіті Холі".
  • Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров висловив стурбованість реакцією російських ультранаціоналістів на напад на "Крокус Сіті Холл".
  • 24 березня, російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута, Авдіївки та Донецька на тлі продовження позиційних боїв вздовж усієї лінії зіткнення.
  • Президент Росії Володимир Путін 23 березня підписав закон, що створює правову основу для зарахування членів Всеросійського козачого товариства до мобілізаційного резерву російської армії, ймовірно, в рамках триваючої криптомобілізації та військової формалізації.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: