fbpx
Сьогодні
22:45 25 Бер 2024

Боррель засудив російські обстріли України, здійснені за останній тиждень

Жозеп Боррель. Фото: Крістін Олссон/TT News Agency via Reuters

росія за останній тиждень використала майже 190 ракет, щоб завдати ударів по інфраструктурі України. Це є воєнними злочинами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

"ЄС засуджує неодноразові напади на Україну, здійснені за останній тиждень", – йдеться в заяві.

За його словами, росія використала майже 190 ракет, щоб уразити цивільне населення, зруйнувати енергетичну інфраструктуру та позбавити простих громадян елементарної електрики та систем опалення.

"Це воєнні злочини", – написав Боррель.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. Ворог цілив по енергетичній структурі: подекуди зникло світло, через знеструмлення насосних підстанцій спостерігалися проблеми з водопостачанням.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетична система України зазнала одну з найбільших за два роки повітряних атак. Унаслідок російських обстрілів уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС.

Масованою атакою на енергетику ворог хотів досягнути повного блекауту України, наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: