Міноборони: Україна є одним зі світових лідерів у розробці й тестуванні технологій на полі бою

Україна є одним зі світових лідерів у розробці та тестуванні нових технологічних рішень на полі бою, зокрема з використання штучного інтелекту в безпілотних системах.

Про це заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила під час першого засідання з питань імплементації Політичної декларації щодо відповідального використання ШІ у військовій сфері, організатором якого є Сполучені Штати Америки, повідомляє пресслужба Міноборони, цитує Рубрика.

Як наголосили, політичну декларацію щодо відповідального використання штучного інтелекту у військовій сфері за ініціативою американської сторони минулого року підписали 46 країн, серед яких Україна, Сполучені Штати, Японія та інші країни Африки, Європи й Північної Америки.

"Україна використовує штучний інтелект, аби зберегти життя людей шляхом розвитку оборонних технологій. Тоді як Росія, застосовує штучний інтелект "Шахедів", знищуючи все у зоні досяжності її зброї: лікарні, заклади освіти, дитячі будинки тощо", – чиновниця.

У Міноборони зауважили, що ця ініціатива сприяє створенню міжнародної системи відповідальності, й показовим є те, що серед підписантів немає росії.

"Україна є одним зі світових лідерів у розробці та тестуванні нових технологічних рішень на полі бою. Ми маємо рішення, як ефективно використовувати ШІ у розробках безпілотних систем. Деякі варіанти вже протестовані й навіть використовуються на передовій", – підкреслила заступниця міністра оборони

Нагадаємо, що у 2020 році уряд ухвалив розпорядження № 1556-р "Про схвалення Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні". Реалізація Концепції передбачена на період до 2030 року. Також було затверджено Дорожню карту для реалізації Концепції на 2021-2024 роки.

Що відомо про використання ШІ у військових цілях

Варто додати, компанія OpenAI зняла заборону на використання штучного інтелекту у військових цілях, фактично дозволивши їм використовувати свої технології.

Окрім того, до розмінування української території залучать штучний інтелект. Втілити задуману стратегію допоможе американська технологічна компанія.

Також Велика Британія співпрацює з союзниками, зокрема США, щоб забезпечити Україну тисячами нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту.

Варто додати, що у Пентагоні також не можуть обійтися без ШІ, але заявляють, що його використання має бути вкрай обережним, а дані багато разів перевірені ще раз.

Міністерство оборони США має намір розгорнути тисячі автономних транспортних засобів зі штучним інтелектом до 2026 року, щоб не відставати від Китаю.

Свіжі дописи

  • Новини

ДПСУ: на кордоні з Польщею в чотирьох пунктах пропуску – черги

Державна прикордонна служба України повідомляє, що в пунктах пропуску на кордоні з Польщею "Шегині", "Краковець",… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Столичні студенти створили захисникам шеврони з мотивами вишиванки Грінченка

Для українських воїнів студенти Київського університету імені Бориса Грінченка створили шеврони з мотивом вишиванки Бориса… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На Донеччині російські загарбники обстріляли Михайлівку – п’ятеро поранених

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу села Михайлівка поранено п’ятеро людей. Під ворожим ударом опинилась… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Економіка України цьогоріч може зрости на 3%, – британська розвідка

Після двох років російського вторгнення економіка України залишається стійкою, а цьогоріч може відбутися економічне зростання… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Мурал-вишиванку створять в німецькому місті Карлсруе

У ході флешмобу в німецькому місті Карлсруе, який є містом-побратимом Вінниці, на стіні бібліотеки Українського… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Клименко: на півночі Вовчанська росіяни беруть в полон та розстрілюють місцевих мешканців

У Харківській області в північній частині Вовчанська російські окупанти беруть в полон та розстрілюють місцевих… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.