Новини

У концертному залі “Крокус Сіті Хол” під москвою сталася стрілянина: є загиблі й десятки поранених

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" сталася стрілянина. Є загиблі та поранені. У будівлі пожежа, завалився дах.

Про це пише "Медуза", інформує Рубрика.

За даними видання, 10-12 людей убиті, ще десятки поранені.

Як стало відомо, кореспондент "РИА Новости" опинився на місці події. Він розповів, що у партер "Крокус Сіті Холу" увірвалися люди в камуфляжі, як мінімум троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї.

"Точно є поранені", — повідомив він.

За його словами, нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Люди, які перебували в залі, додав він, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися поповзом. Багатьом вдалося вибратися, повідомив кореспондент.

Телеграм-канал "База" оприлюднив відео, зняте, як стверджується, очевидцями нападу.

Телегам-канал Mash опублікував відео, на якому, як стверджується, показано перші секунди атаки на відвідувачів "Крокус Сіті Холу".

Фото: REUTERS/Maxim Shemetov

Будівлю "Крокуса" підпалили, дим піднімається на багато метрів. Пожежники не можуть розпочати гасіння й очікують прибуття спецпризначенців. Ті, хто вижив, тим часом сховалися на мінус 1 поверсі, повідомляють "Важные истории".

За даними телеграм-каналу Baza, у будівлі "Крокус Сіті Холу", охопленій вогнем, можуть перебувати до 100 осіб. Частина людей могла сховатися на мінус першому поверсі, частина відрізана вогнем на четвертому поверсі.

У будівлі концертного залу зруйновано дах, повідомляють очевидці.

У Красногорськ до "Кроскус Сіті Холу" направлено понад 50 бригад швидкої допомоги, повідомляє РБК із посиланням на пресслужбу МОЗ Московської області. На місце виїхав підмосковний губернатор Андрій Воробйов.

У цей самий час, як повідомляють місцеві ЗМІ, у Росії перестав працювати Telegram, ускладенене завантаженя фото і відео.

Свідки розповідають, що нападників було щонайменше п'ять, вони діяли як «підготовлені та навчені бойовики». Вони вбили охоронців і людей, які стояли біля входу до будівлі, заблокувавши його. Крім автоматів, невідомі мають при собі боєприпаси та рюкзаки, імовірно, із запалювальною сумішшю.

російська омбудсменка Тетяна Москалькова назвала «терактом» події у «Крокус Сіті Холі» та висловила співчуття близьким загиблих.

Що передувало?

7 березня посольства США та Великої Британії в росії заявили, що в рф плануються напади екстремістів на багатолюдні зібрання. Вони начебто мали відбутись у найближчі два дні. Дипломатичні установи порадили своїм громадянам утриматися від відвідування таких заходів, зокрема концертів.

Дипломатичні представництва інших країн, зокрема Канади, Латвії та Південної Кореї, також заявили, що найближчим часом у росії можливе здійснення терористичних актів.

Свіжі дописи

  • Новини

Українські захисники знищили ще 1400 окупантів, літак та понад 10 танків

Минулої доби, 13 травня, Сили оборони ліквідували ще 1400 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

ISW: пріоритетом для військ рф, ймовірно, є створення у Харківській області буферної зони, а не просування вглиб регіону

13 травня російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: вночі військові ЗСУ зачищали околиці Вовчанська

Сили оборони продовжують мужньо тримати оборону України. На Харківщині українські війська зачищали околиці Вовчанська від… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Уранці росіяни завдали удару авіаційними бомбами по Харкову: відомо про 2 постраждалих

Уранці, 14 травня, російські загарбники атакували Київський район Харкова двома авіаційними бомбами, внаслідок чого постраждали… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Україну 18 БпЛА та балістикою: сили ППО знищили всі “Шахеди”

У ніч на 14 травня російсько-окупаційні війська завдали удару по Україні 18 дронами типу Shahed-131/136… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Блінкен прибув до Києва, щоб продемонструвати солідарність США

У вівторок вранці державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен потягом прибув до столиці України. Про… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.