Разом з гуртом “Океан Ельзи” готується виступити незрячий хлопчик з Чернігова 

До спільного виступу на сцені зі Святославом Вакарчуком готується незрячий хлопчик з Чернігова, що наспівував пісні "Океану Ельзи" вдома і в школі. Тиждень тому вони вперше зустрілися в Києві.

Про це пише Суспільне, передає Рубрика.

Андрію 13 років. Він живе у Чернігові у багатодітній родині. Має ще п'ять братів і сестер. З народження Андрій не бачить. А головне його захоплення — це співи.

Про те, що незрячий хлопчик Андрій Шерстюк мріє познайомитися зі Святославом Вакарчуком, дізнався волонтер Ігор Хонін. Він приїхав до навчально-реабілітаційного центру забрати гроші для військовослужбовців, які діти виручили на шкільному ярмарку.

"Сидить хлопчик Андрій, я почав співати, а він підспівував. Я покликав з собою. Спитав, що чи можна я тебе зніму? Він сказав, що знімай і далі відео поширилося по світу. Потім пішли подарунки, книжки. Він мені сказав, що його мрія співати з Вакарчуком. Потім я виклав відео. Думаю, що десь 100 людей сказали, що зведуть з Вакарчуком", — розповів волонтер.

Волонтер Ігор Хонін. Фото: Суспільне Чернігів

"Я здивований, що він так прийшов, але моя мрія в принципі здійснилась. Ми з ним попробуємо заспівати, бо я дуже хочу, щоб я заспівав з таким гарним солістом гурту "Океан Ельзи". Це ж просто круто!", — сказав Андрій.

Брат Андрія Олександр Шерстюк каже: хлопець одразу не повірив своїм вухам.

"Коли сам Вакарчук зайшов, то в нього був шок. Потім він його обіймав і посміхався, а потім розхвилювався, а коли йшли, він хотів вже заспівати, але не мали часу. На жаль", — розповів Олександр Шерстюк.

Брат Андрія Олександр Шерстюк. Фото: Суспільне Чернігів

Вокалом Андрій займається останні два роки.

"Бачу в нього такий талант. Він одразу на музичному інструменті на губній гармошці, то він це відтворює. Він дуже гарно викладає цю мелодію. Я вважаю, в нього абсолютний слух. Як тільки він почує, то каже, що ці слова з пісні вже запам'ятав. Все, давайте мелодію", — розповіла вчителька музичного мистецтва Любов Тянутова.

Вчителька музичного мистецтва Любов Тянутова на вокалі з Андрієм. Фото: Суспільне Чернігів

Любов каже: і це була б здійснена така мрія, що він побачив і зустрівся з Вакарчуком, але я б хотіла, щоб він ще заспівав.

У соціальних мережах Інстаграм і ТікТок старший брат Андрія веде його сторінку та викладає відео з його виступами.

"Як тільки в нього з'явився телефон, він почав записувати звуки з телевізора і все це. А потім все сидів і слухав. Нас в родині багато, то він не спав вночі, щоб записати якісь свої круті мультики. Він же мріє про велику сцену, а він мрійник. Мріє жити ще біля Вакарчука в Києві й всю сім'ю забрати".

На зустрічі із Вакарчуком Андрій домовився одного дня заспівати разом з ним на великій сцені.

"Найулюбленіша пісня Вакарчука "Обійми", бо це найкраще, що я чую", — каже Андрій.

Як повідомляла Рубрика, незряча школярка зі Львівщини співами у церквах та на вулиці зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ. Дівчина почала волонтерити з початком повномасштабного вторгнення РФ, коли її старший брат пішов захищати Україну.

Також ми повідомляли, що ця десятирічна незряча дівчинка з Львівщини Анна-Марія Герман виступила разом із Михайлом Хомою (Dzidzio) у Філадельфії, Сакраменто та Вашингтоні на Ukrainian Week.

Нагадаємо, гурт "Океан Ельзи" вперше в своїй історії випустить альбом пісень англійською мовою.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.