fbpx
Сьогодні
16:33 19 Бер 2024

Двом соратницям путіна, які депортували українських дітей до рф, повідомлено про підозру

Фото: Офіс генерального прокурора/Telegram

Служба безпеки задокументувала злочини депутатки держдуми рф Яни Лантратової та її спільниці Інни Варламової – дружини голови фракції у федеральних зборах росії Сергія Миронова. Фігурантки входять до близького оточення путіна та причетні до депортації українських дітей з тимчасово захоплених регіонів нашої держави.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

За даними слідства, у період окупації Херсона зловмисниці примусово вивезли до росії двох неповнолітніх вихованців місцевого Будинку дитини. Мова йде про новонароджену дівчинку та дворічного хлопчика.

Щоб «оглянути» дітей перед депортацією, Лантратова та Варламова прибули до обласного центру під виглядом «офіційного візиту» представниць країни-агресора. Тоді вони навідались до міського дитбудинку, з якого вивезли двох малюків до москви нібито для оздоровлення в російських медустановах.

Насправді розслідування встановило, що депортовані діти не мали фізичних вад та не потребували медичного втручання. Після деокупації Херсона правоохоронці провели обшуки в Будинку дитини, де виявили фіктивні документи щодо вивезення неповнолітніх до рф з підписами Лантратової та Варламової.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігуранткам про підозру. Оскільки зловмисниці перебувають на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Що відомо про депортації дітей на ТОТ і в росію

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники посилюють примусове насадження російської агресивної ідеології.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також повідомлялось, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Станом на 28 грудня Україна підтвердила незаконне вивезення 19 546 дітей.

4 січня, російський диктатор володимир путін підписав наказ, який дозволить надавати українським дітям російське громадянство. Громадянство надаватимуть, щоб депортованих українських дітей "юридично не залишилося в рф".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: