fbpx
Сьогодні
Відео 16:44 18 Бер 2024

Польські фермери заблокували кордон з Німеччиною, акція протесту там триває з неділі

Фото: Beniamin Piłat /RMF FM

Два пропускні пункти на кордоні з Німеччиною заблокували польські протестувальники, розмістивши майже 90 сільськогосподарських машин біля дороги. Акція протесту там триває з 17 березня.

Про це повідомляє RMF24, пише Рубрика.

Фермери заблокували пропускний пункт у Свєцє, а пізніше — в Ґубінеку. Перетнути польсько-німецький кордон можуть лише службові машини:

  •  поліція,
  • швидка допомог,
  • прикордонники.

Серед звичайних автівок утворився затор.

Міхал Колодзейчак, заступник міністра сільського господарства та сільського розвитку, зазначив:

"Ніхто з міністерства не їде до фермерів, які блокують перетин кордону у Свєцє".

Водночас протестувальники у відповідь кажуть, що "теж не поїдуть до міністерства, тому що були там стільки разів — і завжди одне й те саме".

А втім, фермери запрошують на кордон німецький уряд.

"Ми чекаємо. Може, німецький уряд приїде? Це стосується і їх. Запрошуємо також пана Олафа Шольца", — каже один із протестувальників.

Фермери налаштовані страйкувати, "скільки буде потрібно". Вони кажуть, що готові залишитися на кордоні "до кінця, до канікул, поки нас не вислухають і нарешті не задовольнять наші вимоги".

Перед початком протесту в неділю, 17 березня, речник акції Роман Ващик заявив, що зміна "Зеленої угоди" — не єдина умова фермерів.

"Були пропозиції щодо змін до Green Deal, але у нас також є питання регулювання ринку", — сказав Роман Ващик.

Він заявив, що наразі ринок у Польщі "переповнений" агропродовольчою продукцією з України та інших країн за межами Європейського Союзу.

За попередньою інформацією, блокування на польсько-німецькому кордоні триватиме до вечора середи, 20 березня.

Як повідомляла Рубрика раніше, дві важливі траси на шляху з Польщі до Німеччини заблокували польські фермери, внаслідок чого водії прямують в об'їзд і на цих шляхах рух серйозно ускладнений.

Ситуація на кордоні з Польщею

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів. Спостерігається значне ускладнення для перетину кордону – як в напрямку України, так і в напрямку Польщі.

12 березня польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямками пунктів пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг".

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України фіксують випадки блокування на українсько-польському кордоні автобусів з пасажирами.

Своєю чергою віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс прокоментував вимоги фермерів Польщі, які блокують кордон з Україною через наплив агропродовольчої продукції з-за меж ЄС.

"Якщо поглянути на цю ситуацію, вона викликає купу запитань. АджеПольща вже заборонила в односторонньому порядкуімпорт українського збіжжя у саму Польщу. Тож виникає запитання, а чому вони протестують проти зерна з України, якщо воно і так під забороною?Забороняти те, що вже й так заборонено?"– поставив риторичні питання Домбровскіс.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: