На змаганнях у США  збірна України здобула 76 медалей 

На Nellis Air Force Base, військовій базі Повітряних сил США у Лас-Вегасі (Невада), завершилися United States Air Force and Marine Corps Trials 2024 — змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення і травми.

 Про це пише Рубрика.

Збірна України вперше брала участь у цих змаганнях і здобула на United States Air Force and Marine Corps Trials 76 медалей, з них:

  • 43 золотих,
  • 19 срібних,
  • 14 бронзових.

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Найбільше медалей наші атлети здобули з плавання та веслування.

 "Наша збірна показала неймовірні особисті та командні результати на змаганнях у США. Разом із усією командою "Повернись живим" я тішуся бути причетною до участі української збірної на United States Air Force and Marine Corps 2024. Але разом із цим я переконана, що ми маємо зосереджуватися не тільки на міжнародних змаганнях, а й на розвитку адаптивних видів спорту всередині країни. Ми маємо розвивати власну інфраструктуру, проводити власні змагання, відкривати в усіх регіонах України секції з адаптивних видів спорту. Це сприятиме фізичній та психічній реабілітації ветеранів", — каже операційна менеджерка збірної України, представниця ГО "Повернись живим!" Ольга Гусакова.

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Загалом у збірну України увійшли 30 учасників — 26 військовослужбовців та четверо ветеранів, які змагалися в 11 адаптивних видах спорту:  

  • плаванні;
  • велоспорті;
  • баскетболі на візках;
  • волейболі сидячи;
  • регбі на візках;
  • стрільбі з луку;
  • пауерліфтингу;
  • бігу;
  • штовханні ядра/метанні диску;
  • веслуванні;
  • кульові стрільбі. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Змагання United States Air Force Trials 2024 в Україні організовано Міністерством у справах ветеранів спільно з Українським ветеранським фондом та громадськими організаціями — "Повернись живим2, Stratcom Ukraine та Invictus Games: Team Ukraine.

"Спорт — це найкраща реабілітація. І наше завдання — залучати до занять адаптивними видами спорту якнайбільше ветеранів та військовослужбовців, які зазнали травм або поранень під час виконання своїх обовʼязків. Участь України у міжнародних спортивних змаганнях — це не тільки медалі, а й дипломатія. Можливість підняти наш прапор на міжнародній арені, показати силу та дух українського народу, нагадати про важливість підтримки. Наші хлопці показали неймовірні результати не тільки у кількості медалей, але й в особистих результатах. Хоча змагання вже закінчились, але попереду у нас багато планів на майбутнє, які дозволять долучити ще більшу кількість ветеранів до реабілітації через спорт", — коментує Анастасія Галайко, начальниця Відділу спорту ветеранів та фізкультурно-спортивної реабілітації Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів України. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Довідка

United States Air Force and Marine Corps Trials цьогоріч тривали з 8 по 14 березня. Ці змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. У 2024 році крім збірної України у United States Air Force and Marine Corps Trials участь також бере збірна Грузії. 

Фото: Максим Кравченко

Фото: Максим Кравченко

Як повідомляла Рубрика, команда з 30 українських ветеранів і військовослужбовців вирушила на престижні спортивні змагання у Лас-Вегас.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спортсменами національної дефлімпійської збірної команди України, яка здобула 19 медалей на ХХ зимових Дефлімпійських іграх у турецькому місті Ерзурумі.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.